Η κεφαλή του Ερμή επέστρεψε στην πατρίδα του
Περιφέρεια Αττικής

Η κεφαλή του Ερμή επέστρεψε στην πατρίδα του

Στην εκδήλωση για τον επαναπατρισμό και την παρουσίαση της κεφαλής του Ερμή πήρε μέρος η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, καθώς η Περιφέρεια χρηματοδότησε την επιστροφή του αρχαιολογικού ευρήματος στην Ελλάδα. Η περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι πρόκειται για «μια πολύ σημαντική ημέρα γιατί για πρώτη φορά έχουμε απτά αποτελέσματα της  συνέργειας δύο φορέων του ελληνικού κράτους. Χωρίς μεγαλοστομίες, εξαγγελίες και διαγκωνισμούς». «Να που υπάρχουν κλεμμένα που επιστρέφουν και διεκδικήσεις που είναι επιτυχείς!» ανέφερε χαρακτηριστικά η περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του, ο αναληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης χαιρέτισε την «αποφασιστική συμβολή» της Περιφέρειας στον επαναπατρισμό της κεφαλής του Ερμή, υπογραμμίζοντας ότι είναι “το πρώτο βήμα ενός ευρύτερου δικτύου συνεργασιών και συμπράξεων μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής».

Η περιφερειάρχης παρατήρησε ότι ο πολιτισμός «δεν μπορεί να νοείται ως πολυτέλεια ή κάποιου είδους ‘παράπλευρη απώλεια’ της οικονομικής κρίσης». «Αντίθετα, είναι ο παράγοντας που θα επιτρέψει στη χώρα να τροχοδρομήσει με αξιοπρέπεια», τόνισε, προσθέτοντας: «Εγκαινιάζουμε σήμερα εδώ ένα νέου τύπου ολιστικό παράδειγμα ανάπτυξης για την Αττική,  που περιλαμβάνει το πολιτιστικό κεφάλαιο με έμφαση στις γέφυρες πολιτισμού μεταξύ των κεντρικών φορέων και των τοπικών κοινωνιών της Αττικής».

Τέλος, η περιφερειάρχης σημείωσε ότι θα «ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ενέργειες, καθώς η Περιφέρεια Αττικής σε ανάλογες περιπτώσεις θα συμβάλλει αποτελεσματικά στο έργο του υπουργείου Πολιτισμού, χωρίς τυμπανοκρουσίες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet