Θέματα πολιτικής προστασίας συζήτησαν Ρ. Δούρου και Γ. Πανούσης
Περιφέρεια Αττικής

Θέματα πολιτικής προστασίας συζήτησαν Ρ. Δούρου και Γ. Πανούσης

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανούση και της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Η κ. Δούρου συνοδευόταν από τους αντιπεριφερειάρχες Ερμίνα Κυπριανίδου και Γιάννης Βασιλείου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, τόσο στην πολιτική προστασία και στην ανάγκη δημιουργίας κέντρου επιχειρήσεων Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το υπουργείο, όσο και στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας αντιμετωπίστηκε με τη σοβαρότητα που συνάδει και επισημάνθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη, στην ευαισθητοποίηση και στην εκπαίδευση μαθητών, οδηγών και όλων των πολιτών, καθώς το κοινωνικό δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησης είναι αδιαπραγμάτευτο». Παράλληλα, συμφωνήθηκε, όπως αναφέρεται, σε συνεργασία Υπουργείου – Περιφέρειας να εντοπιστούν τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο Αττικής, προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προς αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Η περιφερειάρχης έθεσε επίσης το ζήτημα φύλαξης του ΧΥΤΑ Φυλής, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο θέμα που αφορά στη δημόσια υγεία και στην ανθρώπινη ζωή, ζητώντας από τις Υπηρεσίες του υπουργείου να «αντιμετωπίσουν τόσο το θέμα της καταπολέμησης των κυκλωμάτων παρανομίας, που βασίζονται στην κλοπή υλικών από τη χωματερή, όσο και σε αυτό το ζήτημα της περιφρούρησης του χώρου». Ο υπουργός δεσμεύτηκε, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «να διερευνήσει τη δυνατότητα κοινής συντεταγμένης δράσης της ΕΛ.ΑΣ., της Περιφέρειας και των δήμων προς την κατεύθυνση αυτή».

Η περιφερειάρχης συμφώνησε με τον υπουργό πως η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία στο θέμα των μεταναστευτικών ροών λειτουργεί σε βάρος των χωρών – πυλών εισόδου και επισημάνθηκε η ανάγκη βελτιωτικών παρεμβάσεων στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Τέλος, ο κ. Πανούσης πρότεινε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και στο υπουργείο, αναθέτοντας μάλιστα την εκπόνηση του σχεδίου στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet