Οι θερμαινόμενες αίθουσες σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Οι θερμαινόμενες αίθουσες σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής. Με εντολή του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη προς τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και τα στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν θέσει σε εφαρμογή όλα τα αναγκαία μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό επικαιροποιούνται συνεχώς και οι χάρτες με τις θερμαινόμενες αίθουσες που λειτουργούν στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία των χαρτών ενημερώνονται με βάση την πληροφόρηση που έχει η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας (email: [email protected]) από τους Δήμους. Συνιστάται στους πολίτες πριν από τη μετάβασή τους στο σημείο λειτουργίας θερμαινόμενης αίθουσας να επικοινωνούν και με τον οικείο Δήμο.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τα σημεία μέσω του σχετικού χάρτη εδώ. Στα συγκεκριμένα σημεία λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι για τη φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένεται να εκδηλωθούν σύμφωνα και με τις σχετικές μετεωρολογικές προβλέψεις. Οι χώροι, εμφανίζονται ανά Περιφερειακή Ενότητα στους χάρτες, καθώς και σε πίνακες που είναι αναρτημένοι ανά Περιφερειακή Ενότητα στην Περιφέρεια Αττικής και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ακόλουθη διεύθυνση: Θερμαινόμενοι Χώροι στην Περιφέρεια Αττικής – Περιφέρεια Αττικής (patt.gov.gr)

Λόγω των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών και των χιονοπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και αποφυγή ενεργειών που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, με αφορμή την επικείμενη κακοκαιρία, καλεί όλους τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας και ζητά από τους Δήμους να αποστέλλουν εγκαίρως τα επικαιροποιημένα στοιχεία με τις θερμαινόμενες αίθουσες στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και στο email: [email protected]

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα της τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και προστασίας της ζωής των πολιτών. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας συνεργάζεται στενά με τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων. Διαρκής στόχος μας είναι η μείωση των επικινδυνοτήτων στην Αττική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Ο Γ. Πατούλης, αφού ενημερώθηκε από τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έδωσε οδηγίες προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα συγκεκριμένα βήματα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι κατά την περίοδο της κακοκαιρίας. Το πρωί ο περιφερειάρχης πραγματοποίησε επίσκεψη στη Διεύθυνση Συντήρησης Έργων της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι, όπου και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την προετοιμασία του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας. Το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε σύσκεψη με δημάρχους της Αττικής και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων με στόχο τον καλύτερο συντονισμό Α’ και Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης.

Οδηγίες Προφύλαξης

Οι πολίτες κατά την περίοδο της κακοκαιρίας θα πρέπει να λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα προφύλαξης. Συστήνεται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου θα δημιουργηθεί παγετός, τόσο στην οδήγηση, όσο και στη μετακίνηση πεζή. Οι πολίτες που είναι αναγκαίο να μετακινηθούν απαιτείται να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να φορούν κατάλληλα παπούτσια, ώστε να αποφεύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet