Ορφανοτροφείο – κολαστήριο στην Αττική: Πέντε εργαζόμενοι έχουν απομακρυνθεί από τη δομή – Στην Εισαγγελία οι φάκελοι
Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock / Klochkov SCS
Περιφέρεια Αττικής

Ορφανοτροφείο – κολαστήριο στην Αττική: Πέντε εργαζόμενοι έχουν απομακρυνθεί από τη δομή – Στην Εισαγγελία οι φάκελοι

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση με το ορφανοτροφείο στην Αττική στο οποίο παιδιά είχαν σεξουαλικές επαφές μεταξύ τους παρουσία των εργαζομένων.

Οι λεπτομέρειες που μεταφέρουν τα θύματα της εξοργιστικής αυτής μεταχείρισης είναι ανατριχιαστικές. Είναι ενδεικτικό των όσων έχουν βιώσει οι κινήσεις τους κατά την πρόσφατη επίσκεψη της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, στο νοσοκομείο Παίδων, όπου βρίσκονται προσωρινά.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, οι εξετάσεις των παιδιών από ιατροδικαστή και ψυχιάτρους ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα των επιστημόνων έχουν ήδη σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πέντε εργαζόμενοι από τη δομή στην Αθήνα στην οποία φέρεται να έχουν δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση τα παιδιά έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα πόστα τους. Οι καταγγελίες σε βάρος τους μιλούν για σοβαρά αδικήματα.

«Ύστερα από πολύ στενή επικοινωνία με τη δομή και μετά από πολύ έντονες πιέσεις μας, πέντε εργαζόμενοι άμεσα η εμμέσως εμπλεκόμενοι με το συμβάν, έχουν απομακρυνθεί από τον χώρο εργασίας τους», ανέφερε στον ΑΝΤ1 η κυρία Μιχαηλίδου.

«Οι φάκελοι με τις εξετάσεις των παιδιών θα διαβιβαστούν από το νοσοκομείο στην Εισαγγελία», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τα ανήλικα φιλοξενούνται ακόμη στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ ξεκίνησαν και οι καταθέσεις τους στις Αρχές, στις οποίες περιέγραψαν σοκαριστικές σκηνές από την κακοποίησή τους. Πλέον, η Εισαγγελία αναμένεται πλέον να αποφασίσει σε ποια δομή πρέπει να μεταφερθούν.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet