Απαντήσεις για την παραχώρηση των γηπέδων τένις του Αττικού Άλσους ζητά η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Αθλητισμός

Απαντήσεις για την παραχώρηση των γηπέδων τένις του Αττικού Άλσους ζητά η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Απαντήσεις από την περιφερειακή αρχή ζητά η παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική σχετικά με την παραχώρηση των γηπέδων τένις του Αττικού Άλσους στον ιδιωτικό Όμιλο Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας (ΟΑΝΙ) και το πρόγραμμα «Αθλητισμός για μικρούς και μεγάλους».

Συγκεκριμένα, η περιφερειακή παράταξη, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Στις 3/11/2021 μετά από αίτημα 46 συμβούλων της αντιπολίτευσης εισήχθη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το θέμα της παραχώρησης των γηπέδων τένις του Αττικού Άλσους στον ιδιωτικό Όμιλο Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας (ΟΑΝΙ), που έχει ουσιαστικά καταργήσει τη δωρεάν άθληση των 117 πολιτών οι οποίοι μέχρι τον Αύγουστο του 2021 αθλούνταν ελεύθερα και δωρεάν στα τέσσερα γήπεδα του Αττικού Άλσους που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής.

»Παρά τις διαμαρτυρίες των πολιτών και των περιφερειακών συμβούλων, παρά τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει στο Αττικό Άλσος, παρότι η παραχώρηση των γηπέδων τένις από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στον ΟΑΝΙ  παραβιάζει τους ρητούς όρους της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με τη ΓΓΑ, η περιφερειακή διοίκηση του Γ. Πατούλη αρνιόταν πεισματικά να συζητήσει το θέμα, όταν δεν παρουσιαζόταν ως υπερασπιστής του ΟΑΝΙ (όπως η αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Μ. Βάρσου, σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ.).

»Η διοίκηση αναγκάστηκε να συζητήσει το θέμα στις 3/11, όπως αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δεν εξυπηρετείται η ελεύθερη άθληση για όλους. Όμως απέφυγε να πάρει οποιαδήποτε απόφαση, παραπέμποντας το θέμα σε έναν μήνα από τώρα. Απέφυγε, επίσης, να απαντήσει τα ερωτήματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση και αποδεικνύουν ότι δεν πληρούνται οι όροι της προγραμματικής σύμβασης μονομερώς από τη ΓΓΑ».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet