Γ. Πατούλης: Με τον ΣΕΓΑΣ εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή συνεργασίας
Αθλητισμός

Γ. Πατούλης: Με τον ΣΕΓΑΣ εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή συνεργασίας

Οι όροι διεξαγωγής σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας του Ημιμαραθωνίου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αλλά και του μεγάλου Μαραθωνίου τον Νοέμβριο στην Αττική, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με την πρόεδρο Σ. Σακοράφα και μέλη της νέας διοίκησης του ΣΕΓΑΣ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μ. Πολύζου, ενώ συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας.

Η κ. Σακοράφα υπογράμμισε στον περιφερειάρχη τη μεγάλη σημασία επαναφοράς της διεξαγωγής του ιστορικού κλασικού Μαραθωνίου στην Αττική το φθινόπωρο του ’21, καθώς πέρσι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα για τον ΣΕΓΑΣ είναι να τον απολαύσουν οι συμμετέχοντες αθλητές, αλλά και οι πολίτες σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη διαχρονική στήριξή του στη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, τονίζοντας πως με την Περιφέρεια υπάρχει μεγάλο πεδίο συνεργασίας, με σκοπό την ενίσχυση της αθλητικής ταυτότητας της Αττικής.

Ο κ. Πατούλης τόνισε πως για την Περιφέρεια η ενίσχυση της υπεραξίας και του brand name της Αττικής μέσα από την πραγματοποίηση εμβληματικών αθλητικών διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας, ειδικά στη μετά-Covid εποχή, όπως είναι ο Ημιμαραθώνιος και ο Μαραθώνιος, είναι στον πυλώνα της πολιτικής της.

Ιδιαίτερα, εστίασε στη σημασία που θα δοθεί προκειμένου να διεξαχθούν τόσο ο Ημιμαραθώνιος όσο και ο Μαραθώνιος με απόλυτη ασφάλεια καθώς, όπως ανέφερε, η προστασία τη δημόσιας υγείας παραμένει ύψιστη προτεραιότητα.

«Σε αυτό το πλαίσιο εμείς, επί της διοικήσεώς μας, έχουμε διπλασιάσει τα ποσά χρηματοδότησης για τη διεξαγωγή των Μαραθωνίων, ακριβώς γιατί επενδύουμε στα πολλαπλά  οφέλη που θα αποκομίσει η Αττική αλλά και γιατί στόχος μας είναι να την καθιερώσουμε ως μήτρα σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων» τόνισε και πρόσθεσε:

«Με τη νέα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ υπό την πρόεδρο Σ. Σακοράφα εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή συνεργασίας. Θα είμαστε συνοδοιπόροι και θα στηρίξουμε έμπρακτα το έργο του ΣΕΓΑΣ, σηματοδοτώντας τη βούλησή μας να μετατρέψουμε σταδιακά την Αττική σε Περιφέρεια-πρότυπο υγείας, ευεξίας και ευζωίας».  

Παράλληλα, συζητήθηκε και η προοπτική διεύρυνσης της συνεργασίας της Περιφέρειας με τον ΣΕΓΑΣ, με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής, με «όχημα» τον αθλητισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε κατόπιν σχετικής πρότασης του περιφερειάρχη, να συγκροτηθεί μία κοινή ομάδα εργασίας που θα σχεδιάζει και θα επεξεργάζεται προτάσεις, προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Στηρίζουμε τον αθλητισμό αλλά και ιστορικούς οργανισμούς όπως ο ΣΕΓΑΣ, προκειμένου όλοι μαζί να ανεβάσουμε την Αττική λίγο πιο ψηλά και σε αθλητικό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet