Περιφέρεια Αττικής: Στηρίζουμε τον θεσμό των αγορών χωρίς μεσάζοντες
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Στηρίζουμε τον θεσμό των αγορών χωρίς μεσάζοντες

Σχετικά με δημοσιεύματα περί απαγόρευσης από τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής της διεξαγωγής αγοράς χωρίς μεσάζοντες σε χώρο πέριξ του Πεδίου του Άρεως, η διοίκηση τονίζει ότι «η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον θεσμό των “αγορών χωρίς μεσάζοντες”».

«Προτεραιότητά μας η διάθεση στους καταναλωτές της Αττικής ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων, σε χαμηλές τιμές» τονίζει η διοίκηση της Περιφέρειας στην ακόλουθη ανακοίνωση που εξέδωσε:

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στηρίζει διαχρονικά τον θεσμό των «αγορών χωρίς μεσάζοντες».

Άλλωστε ήταν αυτός που ως δήμαρχος Αμαρουσίου, στα χρόνια της κρίσης, ξεκίνησε πρώτος τη λειτουργία του θεσμού στα όρια του Δήμου του και συνέβαλε καθοριστικά, στο να εξαπλωθεί και σε άλλους Δήμους του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Όσον αφορά το περιεχόμενο αναρτήσεων σε ηλεκτρονικά μέσα, που αναφέρεται στη μη χορήγηση από την Περιφέρεια Αττικής άδειας την προηγούμενη Κυριακή, για τη διεξαγωγή σε χώρο πέριξ του Πεδίου του Άρεως αντίστοιχης δράσης, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπήρξε καμία απαγόρευση από πλευράς Περιφέρειας.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Αττικής η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, που αφορά την αξιοποίηση του συνόλου των μητροπολιτικών χώρων πρασίνου της Αττικής. Ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και το Πεδίο του Άρεως.

Σε κάθε όμως περίπτωση και μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάρτιση του σχεδίου αυτού, ώστε στη συνέχεια να παρουσιασθεί και στην κοινή γνώμη, η Περιφέρεια Αττικής  δεν πρόκειται να σταματήσει να χορηγεί άδεια για τη διεξαγωγή και της συγκεκριμένης δράσης αλληλεγγύης. Αρκεί βέβαια να διασφαλίζεται ότι θα διατίθενται στους καταναλωτές ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, σε χαμηλές τιμές.

Η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αποτελεί βασικό πυλώνα της νέας περιφερειακής κοινωνικής πολιτικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet