Περιφέρεια Αττικής: Τι δεν καταλαβαίνει ο κ. Σγουρός για το Γραμματικό;
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Τι δεν καταλαβαίνει ο κ. Σγουρός για το Γραμματικό;

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Γιάννης Σγουρός για την υπόθεση του Γραμματικού «τον εκθέτει διπλά» σημειώνει η Περιφέρεια Αττικής, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην περιφερειάρχης «ξεχνά ότι διοίκησε για πολλά χρόνια την Αττική, είτε ως νομάρχης, είτε ως περιφερειάρχης κι έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τα σημερινά αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί στο Λεκανοπέδιο, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων». 

Στην ίδια ανακοίνωση ότι στη «διάρκεια της πολύχρονης θητείας του (σ.σ.: του κ. Σγουρού) δεν προχώρησε καθόλου η ανακύκλωση και τα διαφορετικά ρεύματα συλλογής, όπως γινόταν ήδη σε άλλες Περιφέρειες της Ευρώπης, αφού στην Αττική θάβαμε χωρίς επεξεργασία τα σκουπίδια μας. Το ίδιο ακριβώς μοντέλο ακολούθησε και η επόμενη από αυτόν διοίκηση της Περιφέρειας. Το ποιος λοιπόν επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη, να μην το λέει σε μας».

Όπως αναφέρουν οι συντάκτες της ανακοίνωση, ο κ. Σγουρός «θα έπρεπε αντί να κατηγορεί τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, να μας εξηγήσει για ποιον λόγο κρύφθηκε από την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 16ης Οκτωβρίου και αποχώρησε από αυτό, όταν συζητήθηκε το θέμα του Γραμματικού. Δεν είχε άποψη για το ζήτημα; Κι αν είχε, γιατί δεν έμεινε να την υποστηρίξει με την ψήφο του; Δεν καταλαβαίνει ότι με την στάση αυτή εκθέτει τόσο τον εαυτό του, όσο και την παράταξή του; ». 

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αναρωτιέται γιατί ο κ. Σγουρός «διαστρεβλώνει» τις δηλώσεις της, σύμφωνα με τις οποίες προτίθεται να «εξετάσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ως έχει υποχρέωση, τις ενστάσεις που εξέφρασε για το Γραμματικό ο Δήμος Μαραθώνα». 

Αν  οι ενστάσεις αυτές -όπως υποστηρίζει- είναι τεκμηριωμένες, με αποφάσεις δικαστηρίων ή άλλων αρχών, τότε η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην ακύρωση του έργου, αν όμως είναι χωρίς επαρκή τεκμηρίωση, το έργο θα προχωρήσει, σε συνεννόηση πάντα με τη δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία.

«Σε κάθε περίπτωση, η νέα διοίκηση της περιφέρειας Αττικής δίνει λογαριασμό για τις πράξεις και αποφάσεις της μόνον στους πολίτες κι όχι στα κόμματα» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet