Η Περιφέρεια Αττικής στήριξε τη συμμετοχή παραγωγών στην έκθεση τροφίμων FOOD MARKET 2020
Επιχειρήσεις-Αγορά

Η Περιφέρεια Αττικής στήριξε τη συμμετοχή παραγωγών στην έκθεση τροφίμων FOOD MARKET 2020

Με συμβολή της Περιφέρειας Αττικής εξασφαλίστηκε η συμμετοχή παραγωγών της Αττικής στην πρώτη στην Ελλάδα διαδικτυακή έκθεση τροφίμων FOOD MARKET 2020.

Στην έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε 8 -11 Δεκεμβρίου, έλαβαν μέρος 17 εκθέτες από την Αττική. Η Περιφέρεια χρηματοδότησε το 80% της συμμετοχής τους, καθώς λόγω της πανδημίας ακυρώθηκαν όλες οι εκθέσεις φυσικής παρουσίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Παραγωγοί και εταιρείες μεταποίησης είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να βρεθούν σε ένα ψηφιακό περιβάλλον συνάντησης με τους επαγγελματίες αγοραστές του κλάδου της λιανικής και της χονδρικής πώλησης, τους διανομείς, τους αγοραστές των σούπερ μάρκετ, των ξενοδοχείων και της εστίασης κ.λπ.

Βασικό πλεονέκτημα της έκθεσης αποτέλεσε η εξασφαλισμένη επικοινωνία των συμμετεχουσών εταιρειών με αγοραστές. Οι επαφές πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά με video ή chat. Ο αγοραστής, επιλέγοντας το περίπτερο του εκθέτη, είχε τη δυνατότητα να δει τα προϊόντα, να κατεβάσει το φυλλάδιο της εταιρείας κ.λπ. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους εκθέτες για αξιοποίηση προκαθορισμένων ποιοτικών Β2Β συναντήσεων κατά τη διάρκεια της έκθεσης, σε συνεργασία με τη Stamenga retail Managment!

Με αφορμή τη σχετική έκθεση ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισήμανε: «Η πανδημία δημιουργεί νέα δεδομένα και στον τομέα της παραγωγής. Θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια των παραγωγών να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Στο πλαίσιο αυτό θα είμαστε αρωγοί τους και σε επόμενες διαδικτυακές δράσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2021».

Το συντονισμό των σχετικών πρωτοβουλιών από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έχει αναλάβει ο αρμόδιος εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αγροτικής Πολιτικής και Αλιείας, Σ. Βοϊδονικόλας, ο οποίος σε δηλώσεις του επισημαίνει: «Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Περιφέρειας για το εξαιρετικό έργο τους, που μας δίνει την ευκαιρία να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες στον τομέα της αγροδιατροφής. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε επιπλέον πρωτοβουλίες που αφορούν στον αγροδιατροφικό τομέα και τη μεταποίηση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet