Έργα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε σχολεία του Δήμου Ωρωπού χρηματοδοτεί η Περιφέρεια
Κοινωνία

Έργα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε σχολεία του Δήμου Ωρωπού χρηματοδοτεί η Περιφέρεια

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, υπέγραψε την πράξη ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτηρίων του Δήμου Ωρωπού. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 894.169,00 ευρώ και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020.

Κατά την υπογραφή της απόφασης από τον Περιφερειάρχη παρόντες ήταν ο δήμαρχος, Γ. Γιασημάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Αθ. Αυγερινός και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

Ο Δήμος Ωρωπού, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και στο 1o Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Αυλώνα, υλοποιεί δράσεις με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων.  Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις στα λειτουργικά χαρακτηριστικά των κτηρίων όπως εφαρμογή θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση συστημάτων ψύξης/ θέρμανσης, αντικατάσταση συστημάτων φωτισμού.

Επισημαίνεται, ότι οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις αστικές περιοχές» του Ε.Π. «Αττική». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 360.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Γ. Γιασημάκης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών στον Δήμο Ωρωπού.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής δίνει προτεραιότητα σε δράσεις υπέρ της ενίσχυσης της ασφάλειας των πολιτών και του περιβαλλοντικού ισοζυγίου των Δήμων της Αττικής.  «Με δεδομένο το στόχο μας να μετατρέψουμε την Αττική σε μία πράσινη Περιφέρεια, επενδύουμε σε δράσεις που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο δίνουμε έμφαση σε παρεμβάσεις υπέρ της πράσινης ανάπτυξης και συμβάλλουμε στην ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet