Γ. Πατούλης: Η Αττική γυρίζει σελίδα – Η ανακύκλωση γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Η Αττική γυρίζει σελίδα – Η ανακύκλωση γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Β. Κόκκαλης, υπέγραψαν σήμερα, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, με τους αναδόχους, τις συμβάσεις για την προμήθεια εξοπλισμού ανακύκλωσης που θα διανεμηθεί δωρεάν στους Δήμους της Αττικής, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, παρουσία του υπ. Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδη, του γ. γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μ. Γραφάκου, βουλευτών, δημάρχων της Αττικής και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης (Οπτικό υλικό και αποσπάσματα τοποθετήσεων Γ. Πατούλη, Α. Γεωργιάδη και Μ. Γραφάκου).

Κατά την εκδήλωση ο κ. Πατούλης παρουσίασε και τους βασικούς στόχους της Περιφέρειας Αττικής για την ανακύκλωση στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου που υλοποιεί, το οποίο στηρίζεται στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κυκλικής Οικονομίας.

«Περιφέρεια Αττικής, ΕΔΣΝΑ και Δήμοι αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αλλάξουμε όσα μας ενοχλούσαν και μας πλήγωναν στον τομέα αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Σήμερα ξεκινάμε. Το 2022 θα είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι. Ενισχύουμε σήμερα, με την υπογραφή των συμβάσεων, το οπλοστάσιό μας με νέο εξοπλισμό. Βάζουμε ισχυρές βάσεις για να καταστεί η Αττική, Περιφέρεια-Πρότυπο στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων».

Τις δράσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση της ανακύκλωσης εξειδίκευσε ο ειδικός μελετητής Δ. Μπούργκας (δείτε τη παρουσίαση), ενώ προβλήθηκε σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

«Συγχαρητήρια προς την Περιφέρεια από την ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων»

Ως ένα ιστορικό γεγονός, όχι μόνο για την Αττική αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα, χαρακτήρισε τις σημερινές υπογραφές με τους αναδόχους, αλλά και γενικότερα την προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων, με έμφαση στην ανακύκλωση, ο υπ. Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, ο οποίος συνεχάρη θερμά τον κ. Πατούλη, επισημαίνοντας ότι σήμερα ξεκινά μια αντίστροφη πορεία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του  περιβάλλοντος.

Τα συγχαρητήριά του προς την Περιφέρεια και προσωπικά τον κ. Πατούλη εξέφρασε και ο γ. γραμματέας  Διαχείρισης Αποβλήτων Μ. Γραφάκος, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η σημερινή εκδήλωση είναι σημαντική όχι μόνο για την Αττική αλλά για όλη τη χώρα. Η προσπάθεια που γίνεται στην Αττική είναι μοναδική και είμαι βέβαιος ότι θα συμπαρασύρει και άλλες Περιφέρειες. Σας συγχαίρω για την προσπάθεια».

Εντελώς δωρεάν ο εξοπλισμός στους Δήμους

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι ο εξοπλισμός ανακύκλωσης θα αποκτηθεί με χρήματα που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα και δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση, ούτε των Δήμων, ούτε των δημοτών και επισήμανε πως οι πρώτες εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις ήδη ξεκινούν από το Δεκέμβριο του 2021 και οι υπόλοιπες αναμένονται εντός του 2022.

«Υπολογίζουμε ότι με σωστή χρήση του εξοπλισμού από τους Δήμους, εντός της επόμενης διετίας θα έχουμε τουλάχιστον διπλασιασμό των ποσοστών ανακύκλωσης στην Αττική και κάλυψη του στόχου του 50% ανακύκλωσης το 2025» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet