Γ. Πατούλης: Τα βήματα που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Τα βήματα που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στα βήματα που έχουν συντελεστεί τα τελευταία τρία χρόνια στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της δημιουργίας των προϋποθέσεων για να αυξηθούν δραστικά τα ποσοστά ανακύκλωσης στην Αττική αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κατά την έναρξη του 7ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), το οποίο ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ολοκληρώνεται αύριο 29 Σεπτεμβρίου.

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, επισημαίνοντας ότι «η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων αποτελεί το φυσικό χώρο για επιστημονικό και ολοκληρωμένο διάλογο σε σχέση με τα ζητήματα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των αποβλήτων», αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής.

«Από την πρώτη μέρα της εκλογής μου έκανα ξεκάθαρο ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο την κατάσταση που παραλάβαμε στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής κι ότι θα κάναμε μια νέα πράσινη αρχή. Και επιμένουμε σε αυτό» είπε, μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης, για να προσθέσει:

«Δρομολογήσαμε έγκαιρα τον διαγωνισμό για την προμήθεια εξοπλισμού ανακύκλωσης, με προϋπολογισμό άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Έχουμε σε εξέλιξη διαγωνισμούς που στο σύνολο τους αγγίζουν τα 800 εκατ. ευρώ για 3 νέες μονάδες επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, για να μειώσουμε δραστικά την ταφή. Προετοιμάζουμε δίκτυο 10 μονάδων επεξεργασίας οργανικών αποβλήτων με δυναμικότητα άνω των 130.000 τόνων και προϋπολογισμό της τάξης των 80 εκατ. ευρώ».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για το 7ο Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet