Δύναμη Ζωής: Καθυστερήσεις στην υλοποίηση της μεταφοράς μαθητών των προτύπων γυμνασίων και λυκείων της Αττικής
Κοινωνία

Δύναμη Ζωής: Καθυστερήσεις στην υλοποίηση της μεταφοράς μαθητών των προτύπων γυμνασίων και λυκείων της Αττικής

Για «καθυστερήσεις στην υλοποίηση της μεταφοράς μαθητών των προτύπων γυμνασίων και λυκείων της Αττικής» κάνει λόγο η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής, η οποία τονίζει ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς σχολικά λεωφορεία για 5.000 μαθητές.

Ειδικότερα, η περιφερειακή παράταξης αναφέρει:

«Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι επί μεγάλο χρονικό διάστημα οι αρμόδιοι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας (Εσωτερικών και Οικονομικών) και ο περιφερειάρχης Αττικής φλέρταραν με την ιδέα να μην γίνονται οι μετακινήσεις με μισθωμένα σχολικά λεωφορεία, αλλά με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ (τα οποία ως γνωστόν δεν έχουν σταθερές ώρες εκτέλεσης των δρομολογίων και δεν διασφαλίζουν την απαιτούμενη ασφάλεια στα παιδιά).

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη δικαιολογημένη διαμαρτυρία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλων των προτύπων σχολείων της Αττικής, γυμνασίων και λυκείων, που δημοσιοποίησαν σχετική ανακοίνωσή τους στις 13 Ιουλίου.

Κάτω από την πίεση του γονεϊκού κινήματος Κυβέρνηση και περιφερειάρχης αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Ξεκίνησαν λοιπόν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την επιλογή αναδόχων για την εκτέλεση των δρομολογίων, όμως κι αυτές εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς.

Σημειώνουμε ότι με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε έγκαιρα, ήδη από τις 16 Φεβρουαρίου 2022 (Απόφαση υπ’ αρ. 15/2022), να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής τη μετακίνηση των μαθητών των προτύπων και πειραματικών σχολείων της Αττικής.

Υπήρχε δηλαδή -και με το παραπάνω- ο αναγκαίος χρόνος για την έγκαιρη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών, ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα μισθωμένα σχολικά λεωφορεία να βρίσκονται έξω από τα σχολεία. Όμως, είναι πλέον βέβαιο ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς σχολικά λεωφορεία για τους 5.000 μαθητές και μαθήτριες των προτύπων γυμνασίων και λυκείων.

Η Δύναμη Ζωής με επερώτηση που κατέθεσε στις 26 Ιουλίου 2022 και συζητείται στην αυριανή (31/8) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ελέγχει τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για τις μεγάλες καθυστερήσεις και ζητεί να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν τα δρομολόγια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet