Εξοπλισμό ανακύκλωσης παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού
Κοινωνία

Εξοπλισμό ανακύκλωσης παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού

Με δύο σύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων, περίπου 500 καφέ κάδους ειδικής ανακύκλωσης βιοαποβλήτων και 80 κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης, ενισχύθηκε σήμερα (21/9) ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια Αττικής. Επιπλέον παραδόθηκε προς χρήση εδαφοβελτιωτικό το οποίο προκύπτει μετά την επεξεργασία των βιοαποβλήτων. Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους Δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία  επιβάρυνση για τους Δήμους και τους πολίτες.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον δήμαρχο Τ. Μπινίσκο πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο, ενώ παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κ. Λιούτας.   

Σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής, αλλά και την άριστη συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση της Ανακύκλωσης και την υλοποίηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet