Ευρύτατα έργα ασφαλτόστρωσης στη Λ. Ποσειδώνος
Κοινωνία

Ευρύτατα έργα ασφαλτόστρωσης στη Λ. Ποσειδώνος

Από την Δευτέρα 12 Απριλίου το πρωί, εκτελούνται εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος τμηματικά και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Ποσειδώνος, από τη συμβολή της με την Λ. Βουλιαγμένης, έως το ύψος του γκολφ στη Γλυφάδα (ρεύμα προς Βάρκιζα), όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή Αττικής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ζητούν την κατανόηση των οδηγών για την ταλαιπωρία. Οι εργασίες υλοποιούνται στο πλαίσιο ενός από τα μεγάλα έργα βελτίωσης και της περιοδικής συντήρησης υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο, τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και συνολικά της Αττικής. Το συγκεκριμένο έργο είναι προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται αντίστοιχα έργα συνολικού προϋπολογισμού, πάνω από 85 εκατομμύρια ευρώ.

Τα σχετικά έργα πραγματοποιούνται τμηματικά και σε συνολική επιφάνεια περίπου 45.000 τετραγωνικών μέτρων. Στο ρεύμα προς Πειραιά η ανάλογη επιφάνεια επέμβασης εκτείνεται σε περίπου 30.000 τετραγωνικά, επισημαίνει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια θα γίνει συντήρηση του ασφαλτοτάπητα της Λ. Βουλιαγμένης και στα δύο ρεύματα, από τη συμβολή με την οδό Καλύμνου, έως τη συμβολή της με τη Λεωφόρο  Ποσειδώνος. Η συνολική επιφάνεια επέμβασης ανέρχεται περίπου σε 12.000 τετραγωνικά μέτρα και στα δύο ρεύματα.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει:

«Βασική μας προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών. Με έργα συνολικού προϋπολογισμού 85 εκατ. ευρώ εστιάζουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας και στη συντήρηση επικίνδυνων σημείων, τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και συνολικά στην επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής. Προτεραιότητά μας είναι η μεγιστοποίηση των επιπέδων οδικής ασφάλειας. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις συμβάλλουμε, προκειμένου το οδικό δίκτυο μας να γίνει σύγχρονο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Δίνουμε προτεραιότητα σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet