Η Ρένα Δούρου στο Λαύριο σε μνημεία-σύμβολα της περιοχής
Κοινωνία

Η Ρένα Δούρου στο Λαύριο σε μνημεία-σύμβολα της περιοχής

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, η Ρένα Δούρου, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Δύναμης Ζωής αποτελούμενης από τους περιφερειακούς συμβούλους Στέλιο Κοροβέση, Καίτη Θεοχάρη και Ζωή Βαρέλη – Στεφανίδη, επισκέφθηκε τη Μ. Δευτέρα 19 Απριλίου τα εργοτάξια σε δύο μνημεία-σύμβολα: το Μουσείο Μεταλλείας – Μεταλλουργίας Λαυρίου, στο Τεχνολογικό-Πολιτιστικό Πάρκο του ΕΜΠ και τη Γαλλική Σκάλα στο λιμάνι. «Έργα που στήριξε η Δύναμη Ζωής κατά τη θητεία της στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης.

Η αντιπροσωπεία της Δύναμης Ζωής συναντήθηκε με τον Δ. Καλιαμπάκο, αντιπρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου και κοσμήτορα της Σχολής Μεταλλειολόγων, τον Ν. Μπελαβίλα, καθηγητή ΕΜΠ και επιστημονικό υπεύθυνο του Μουσείου, και τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής Γ. Δερμάτη, ιστορικό και επιμελητή της έκθεσης του Μουσείου και τον Κ. Μάνθο, αρχιτέκτονα και μέλος της ομάδας μελέτης.

Η κ. Δούρου, σε δηλώσεις της μετά την επίσκεψη, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η αρμονική μας συνεργασία με το ΕΜΠ, στη  διάρκεια της θητείας μας στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, έδειξε πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει η συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ακαδημαϊκής κοινότητας. Δυστυχώς, σήμερα αυτή η συνεργασία που ξεκινήσαμε εμείς χωλαίνει, με θύμα τη Σκάλα του Λαυρίου. Αιτία η αδιαφορία και η εγκατάλειψη του έργου από τη σημερινή περιφερειακή αρχή, που δεν είναι μόνο χαρακτηριστική του τρόπου άσκησης διοίκησης, αλλά συνιστά και πραγματική απειλή για το εμβληματικό βιομηχανικό μνημείο που πλέον εκπέμπει SOS».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της παράταξης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet