Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής η επετειακή εκδήλωση του  ΙΟΑΣ «Π. Μυλωνάς» με στόχο «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα»
Κοινωνία

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής η επετειακή εκδήλωση του ΙΟΑΣ «Π. Μυλωνάς» με στόχο «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα»

Στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, στα έργα και στις υποδομές που δημιουργούνται από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα περιφερειάρχη αναφέρθηκε ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην επετειακή εκδήλωση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», η οποία είχε ως κεντρικό της στόχο τη μείωση των τροχαίων  δυστυχημάτων».

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο χαρακτήρισε ως «ένα σημαντικό παγκόσμιο γεγονός, η έναρξη του οποίου πραγματοποιείται στην καρδιά της Αττικής, την Αθήνα». Η Περιφέρεια Αττικής για τη διεξαγωγή του προχώρησε στην υλοποίηση ειδικών υποδομών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, επίσης, στη δημιουργία του υπερσύγχρονου κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας, στη μηχανοκίνητη ομάδα οδικής ασφάλειας με εξοπλισμένα οχήματα τύπου βαν, στην κατασκευή πρότυπων διαβάσεων, στην  τοποθέτηση σύγχρονων πεζογεφυρών, στην αντικατάσταση του οδοφωτισμού με led, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υλοποιούνται δράσεις αστικής βιώσιμης κινητικότητας.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι δίνει μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη και χαρακτήρισε ως απόλυτη προτεραιότητά του την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Όπως ανέφερε, με στοχευμένες παρεμβάσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν στην άρση της επικινδυνότητας και στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Αττική. Στο επίπεδο της πρόληψης, η Περιφέρεια υλοποίει και εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας σε παιδιά και ενήλικες. Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» και τόνισε ότι είναι σημαντικό όλες οι βαθμίδες διοίκησης να συμβάλλουν στην προσπάθεια δραστικής μείωσης των τροχαίων δυστυχημάτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αίθουσα «Φάρος») και ήταν υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Έγινε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Παρών ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον περιφερειάρχη και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, ο οποίος και εκπροσώπησε  την κυβέρνηση. Έπειτα ακολούθησαν ομιλίες από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Μ. Καραμαλάκη, τον JeanTodt, εντεταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια και πρόεδρο της FIA, τον Antonio Avenoso, executive director ETSC (European Transport Safety Council), τον  Michael Woodford, executive chairman του Safer Roads Foundation (SRF) κ.ά.

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνιζε η δημοσιογράφος Α. Παρασκευοπούλου, παρέστησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας, ο εκτελεστικός γραμματέας, Γ. Σελίμης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού Σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων, Αθ. Κατσιγιάννης, ο σύμβουλος σε θέματα οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτης κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet