Μόλις το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στο Λεκανοπέδιο Αττικής, όπου όμως εκδηλώνεται το 70% της εγκληματικότητας
Κοινωνία

Μόλις το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στο Λεκανοπέδιο Αττικής, όπου όμως εκδηλώνεται το 70% της εγκληματικότητας

Σε μια σημαντική διαπίστωση για την αντιμετώπιση του εγκλήματος στην Αττική προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στη «μεγαλύτερη ανωμαλία» που σημειώνεται εδώ και δεκαετίες, δηλαδή στο γεγονός ότι ενώ το 70% της εγκληματικότητας εντοπίζεται στην Αττική, στο Λεκανοπέδιο βρίσκεται μόλις το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. Κάτι που απέδωσε, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός ότι «υπάρχει και το αμετάθετο των Ελλήνων αστυνομικών».

Πάντως, ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει ότι η εγκληματικότητα στην Αττική και σε όλη τη χώρα μειώθηκε σε ποσοστό 30% το τελευταίο τετράμηνο του 2021 σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2018 και το 2019. Διευκρίνισε δε ότι η σύγκριση γίνεται με τα έτη 2018-2019 διότι το 2020 λόγω της καραντίνας επηρεάστηκε και η εγκληματικότητα.

«Γίνονται σοβαρά βήματα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι η αστυνομία ρίχνει το βάρος σε συγκεκριμένες περιοχές και γειτονιές στο Λεκανοπέδιο όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα εγκληματικότητας.

Πηγή στοιχείων: skai.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet