Ορθοπεταλιές στο Πεδίο του Άρεως – Δράση της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Ορθοπεταλιές στο Πεδίο του Άρεως – Δράση της Περιφέρειας Αττικής

Το Πεδίο του Άρεως επισκέφθηκε χθες Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, προκειμένου να παρακολουθήσει αλλά και να συμμετάσχει στην ποδηλατική δράση που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο και τη συμμετοχή του Αθλητικού Συλλόγου ΦΟΙΝΙΚΕΩΝ, με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές στο Πεδίον του Άρεως Ποδηλατώντας».

Η δράση, που διοργανώθηκε με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και συντόνισε η σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου, συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών. Ο κ. Πατούλης, μαζί με πολίτες κάθε ηλικίας και πολλά παιδιά, ποδηλάτησαν εντός του πάρκου, ανακαλύπτοντας από την αρχή τις ομορφιές στο Πεδίο του Άρεως.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Ποδηλασίας Βαρβάρα Φασόη. Παραβρέθηκαν ο πρώην διεθνής παίκτης του μπάσκετ Δ. Παπανικολάου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Μεταφορών, Γ. Αγγελόπουλος, ο σύμβουλος του αντιδημάρχου Υγείας του Δήμου Αθηναίων Λ. Κεραμίδας και η πρόεδρος του κινήματος Take me Home, Α. Τρανούλη.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε τα εξής:

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, από εδώ, το Πεδίο του Άρεως, ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της Αττικής μας, στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι θα συμβάλλουμε έμπρακτα στην προσπάθεια για ένα καλύτερο περιβάλλον και ένα ποιοτικότερο τρόπο διαβίωσης για εμάς και τα παιδιά μας. Χαίρομαι που η πρωτοβουλία μας να διοργανώσουμε μία ποδηλατική δράση, με αφορμή και την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, στέφθηκε με επιτυχία και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την σπουδαία πρωταθλήτρια ποδηλασίας Βαρβάρα Φασόη για τη συμμετοχή της. Το ποδήλατο αποτελεί ένα μέσο μετακίνησης το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και συμβάλλει σε έναν πιο υγιεινό και ποιοτικό τρόπο ζωής και σε αυτό το πλαίσιο η ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών σε θέματα που σχετίζονται με την ορθή χρήση του αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Περιφέρειας Αττικής».

Η Περιφέρεια Αττικής εκφράζει τις ευχαριστίες της στους υπαλλήλους της  (Διεύθυνσης Πάρκων και Αλσών, του Πεδίου Άρεως, της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Κεντρικού Τομέα), οι οποίοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή της δράσης. Επίσης, στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο για τη συνδιοργάνωση, τον Αθλητικό Σύλλογο Φοινικαίων για τη συμμετοχή, στην εταιρία Electric Rev για την ευγενική χορηγία διάθεσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων της δράσης, στον πρόεδρο Φίλιππο Σελίμη του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Δυτικής Αττικής «Άγιος Γεράσιμος», για τη διάθεση των φρούτων, στην εταιρεία φύλαξης GRGENESIS και στην εταιρεία ΠΗΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ Α.Ε. για την ευγενική διάθεση των νερών. Η Περιφέρεια Αττικής ευχαριστεί επίσης  τον ιατρό παθολόγο Κωνσταντίνο Γκοργκόλη, για την εθελοντική του προσφορά στον τομέα της επίβλεψης και προστασίας των παρευρισκομένων αθλητών που συμμετείχαν στη δράση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet