Πάνω από 45 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία στο Κλειστό του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου
Κοινωνία

Πάνω από 45 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία στο Κλειστό του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου

Θερμή ήταν για άλλη μία φορά η ανταπόκριση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν χθες, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), στο Κλειστό του Πανελλήνιου Γυμναστικού  Συλλόγου.

Στην αιμοδοσία, στην οποία έδωσαν αίμα και διακεκριμένοι αθλητές, συγκεντρώθηκαν πάνω από 45 φιάλες αίματος οι οποίες προορίζονται για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργηθεί από τον Μάιο 2020, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας.

Το αίμα θα διατεθεί στην Υπηρεσία  Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», το οποίο και παρείχε τον αναγκαίο εξοπλισμό και το νοσηλευτικό προσωπικό για την αιμοδοσία.

Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής είχε η ειδική συνεργάτης Άθλησης του περιφερειάρχη Αττικής Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Στην αιμοδοσία παραβρέθηκαν οι Γ. Δημαράς, γραμματέας της  Oμοσπονδίας Iππασίας, Λ. Nτιντή, διευθύντρια Oμοσπονδίας Iππασίας, Α. Διαμαντάρας, έφορος Oμοσπονδίας Iππασίας, ο πρόεδρος του ΠΣAT, Γ.  Θεοδωρακόπουλος, η X. Aμερικάνου, μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, A. Aλεξόπουλος.

 Στο σχετικό μήνυμά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισημαίνει τα εξής:

«Η θερμή ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία μας μας δίνει δύναμη και θάρρος  να συνεχίσουμε αυτή την προσφορά αγάπης, στηρίζοντας το υγειονομικό σύστημα της χώρας να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες αυτής της κρίσιμης περιόδου. Σεαυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας έμπρακτα στη μεγάλη εθνική μάχη. Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να συμβάλλουμε σε μια εθνική προσπάθεια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet