Περιφέρεια Αττικής: Λυπηρό να μας κατηγορεί η κ. Δούρου ότι καταφεύγουμε σε αμφιλεγόμενες επιστημονικά μεθόδους για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Λυπηρό να μας κατηγορεί η κ. Δούρου ότι καταφεύγουμε σε αμφιλεγόμενες επιστημονικά μεθόδους για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Στην ανακοίνωση της παράταξης Δύναμη Ζωής για την επικείμενη προμήθεια ράβδων υπεριώδους ακτινοβολίας για την καταπολέμηση της πανδημίας απαντά η περιφερειακή αρχή, η οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι δεν υποχώρησε, αλλά προσέφυγε στο ΚΕΣΥ «για να επιβεβαιώσει την ορθά επιστημονική της άποψη».

Συγκεκριμένα, η περιφερειακή αρχή αναφέρει:

«Με φθηνά επικοινωνιακά κόλπα και με ανακοινώσεις ενάντια δήθεν στην προμήθεια ράβδων υπεριώδους ακτινοβολίας που καταπολεμούν τον κορωνοϊό, η παράταξη Δύναμη Ζωής επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο και να απαλλαγεί από τις ευθύνες της άστοχης κι ανεύθυνης επιλογής τους να ψηφίσουν κατά, στην εισήγηση της διοίκησης, να ενταχθεί η Περιφέρεια Αττικής στο δίκτυο των Περιφερειών που μετέχουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Μια επιλογή που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η παράταξη αυτή ελάχιστα ενδιαφέρεται για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και των πιστοποιημένων δομών της, σε έναν παγκόσμιου κύρους διεθνή οργανισμό. 

Είναι η ίδια παράταξη που δεν έδωσε ποτέ “παρών” σε δράσεις και πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας, από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η επικεφαλής της παράταξης αποτελεί εδώ και χρόνια στενή πολιτική φίλη και κομματικά ομογάλακτη του γνωστού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, ο οποίος μέχρι πρότινος “έκλεινε το μάτι” στους αρνητές του ιού και τους αντιεμβολιαστές.

Είναι πραγματικά λυπηρό να κατηγορεί η κ. Δούρου τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ότι καταφεύγει σε αμφιλεγόμενες επιστημονικά μεθόδους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όταν από το ξεκίνημα της πανδημίας ως σήμερα η Περιφέρεια Αττικής μεταξύ άλλων :

  • Έδωσε πάνω από 100 εκατ. ευρώ για την πληρωμή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Διέθεσε πάνω από 150 εκατ. ευρώ, μέσω ιδίων πόρων ή μέσω του ΠΕΠ Αττικής, για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, για τα νοσοκομεία και τις δομές υγείας της Αττικής.
  • Προχώρησε στην αγορά και τη διανομή εξοπλισμού και υλικών προστασίας που μοιράστηκε σε εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής και την Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων, στα σώματα ασφαλείας, σε κοινωνικές δομές κ.λπ.
  • Προσφέραμε μέσω της τηλεφωνικής μας γραμμής 1110 ιατρικές συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη σε περισσότερες από 80.000 περιπτώσεις συνανθρώπων μας. 
  • Πρωταγωνιστήσαμε στη διενέργεια δεκάδων χιλιάδων ελέγχων , για την υγειονομική θωράκιση του πληθυσμού μας, μέσα από τη λειτουργία δέκα κινητών συνεργείων, στελεχωμένων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας.
  • Συμμετείχαμε ενεργά στην καμπάνια προώθησης του εμβολιασμού , την ώρα που αυτοί που μας κατηγορούν επένδυαν πολιτικά στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.
  • Είμαστε η Περιφέρεια που στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβάθμια πρόληψη, μέσα από την υποστήριξη της λειτουργίας των ΚΕΠ Υγείας σε Δήμους της Αττικής.
  • Είμαστε οι εκπρόσωποι μιας ευρωπαϊκής Περιφέρειας, που επενδύει στην εξωστρέφεια , τις διεθνείς συνεργασίες και τη συμμετοχή σε παγκόσμιους οργανισμούς κύρους, για να ενισχύσουμε και να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία. 

Είναι αστείο την ώρα που εμείς ανοίγουμε τις πόρτες των διεθνών συμμαχιών και συνεργασιών για να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών, να μας κατηγορούν για έλλειψη διαφάνειας. 

Είναι απαράδεκτο να μιλούν για δήθεν αμφιλεγόμενες προμήθειες, επειδή αποφασίσαμε στο πλαίσιο ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των εργαζομένων μας να προμηθευθούμε ράβδους υπεριώδους ακτινοβολίας ως μέσο προστασίας από την covid, αξίας λίγων χιλιάδων ευρώ, όταν τους προηγούμενους μήνες είχαμε αξιοποιήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας. 

Η μίζερη και στενόμυαλη αντίληψή τους δεν τους επέτρεψε τότε να πουν ούτε ένα καλό λόγο για την προσπάθεια που κάνουμε και τώρα επαναλαμβάνουν ξανά, τον κακό τους εαυτό.

Επειδή αμφισβήτησαν την επιστημονική χρησιμότητα αυτής της προμήθειας δεν υποχωρήσαμε, όπως ψευδώς υποστηρίζουν, αλλά αντίθετα είχαμε το θάρρος να προσφύγουμε στο ΚΕΣΥ, το ανώτερο επιστημονικό όργανο της Πολιτείας, ζητώντας του να επιβεβαιώσει την ορθή επιστημονική μας άποψη. Μόλις λάβουμε τη θετική του γνωμοδότηση θα ολοκληρώσουμε την προμήθεια, ώστε να μην επιτρέψουμε στους χθεσινούς αρνητές του εμβολίου να καταστούν σημερινοί τιμητές της επιστημονικής ορθότητας. Η παράταξη Δύναμη Ζωής και το κόμμα που την υποστηρίζει θα μείνουν στη συνείδηση των πολιτών ως οι μεγάλοι απόντες από την εθνική μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι εκείνοι που μέχρι χθες αλληθώριζαν στους αρνητές του ιού και των εμβολίων και σύρθηκαν τελικά με την πλευρά της λογικής και της επιστημονικής ορθότητας, όχι γιατί το πίστεψαν, αλλά γιατί δεν άντεξαν άλλο το πολιτικό κόστος που τους προκαλούσε η σύνταξή τους με τις δυνάμεις του σκοταδισμού και της οπισθοδρόμησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet