Περιφέρεια: Θα απαλλάξουμε την Αττική από την ντροπή της Φυλής
Κοινωνία

Περιφέρεια: Θα απαλλάξουμε την Αττική από την ντροπή της Φυλής

Το χθεσινό (26/9) περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στον ΧΥΤΑ Φυλής επιβεβαιώνει τις τεράστιες ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες επέτρεψαν τη διαιώνιση ενός οικολογικού και υγειονομικού εγκλήματος σε βάρος των πολιτών, με τη λειτουργία της μεγαλύτερης ανοιχτής χωματερής στη Φυλή, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η περιφερειακή αρχή.

«Στην καταστροφική αυτή πολιτική τους είχαν τη στήριξη προσώπων και συλλογικοτήτων, που σήμερα υποκριτικά τους καταγγέλλουν. Σε αυτό το καταστροφικό γαϊτανάκι ανευθυνότητας και φθηνού λαϊκισμού, απαντάμε με ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, που συνεχίζει ως εξής:

«Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει δεσμευθεί ότι ως το 2025 θα έχει πάψει να λειτουργεί ο ΧΥΤΑ της Φυλής ως ανοικτή χωματερή. Το σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει στους πολίτες προβλέπει την επιθετική προώθηση της ανακύκλωσης, την ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των πολιτών, τη δημιουργία τριών μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων για τον Κεντρικό Τομέα της Αττικής, τον Πειραιά και τη Βορειοανατολική Αττική, καθώς και διαδημοτικές μονάδες επεξεργασίας βιοαποβλήτων». 

Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Η χθεσινή πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ επιβεβαιώνει ότι το σχέδιό μας πρέπει να προχωρήσει άμεσα για να απαλλαγούν το συντομότερο δυνατόν οι πολίτες του Λεκανοπεδίου από την ντροπή της Φυλής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet