Προγραμματική σύμβαση για θέματα πολιτικής προστασίας Περιφέρειας, ΕΚΠΑ και Αστεροσκοπείου Αθηνών
Κοινωνία

Προγραμματική σύμβαση για θέματα πολιτικής προστασίας Περιφέρειας, ΕΚΠΑ και Αστεροσκοπείου Αθηνών

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, υπέγραψε σήμερα (1/3) Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την εκπόνηση έρευνας με τίτλο «Εκτίμηση κινδύνων Σεισμού, Πυρκαγιάς και Πλημμυρών στην Περιφέρεια Αττικής», με τον αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, Νικόλαο Βούλγαρη και τον πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μανώλη Πλειώνη.

Στην τελετή υπογραφής, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, παρέστησαν επίσης ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος, Ευθύμης Λέκκας, καθώς και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Ι. Σελίμης.

Το ερευνητικό πρόγραμμα είναι τριετούς διάρκειας και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, στο επίκεντρο των πολιτικών του βρέθηκαν τα ζητήματα πολιτικής προστασίας, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που εστιάζουν στην πρόληψη αλλά και στην εκπαίδευση των πολιτών. «Χαρτογράφηση προβλημάτων, εκπαίδευση πολιτών και άμεση αντιμετώπιση είναι οι 3 βασικοί άξονες της στρατηγικής μας» τόνισε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε πως η προγραμματική σύμβαση δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια να εμπλουτίσει τα εργαλεία της σε ζητήματα έγκαιρης ενημέρωσης και ακολούθως να προχωρήσει σε στοχευμένες παρεμβάσεις, για την καλύτερη θωράκιση της Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet