Φωτιά στα Βίλια: Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους – Διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις
Φωτιά στα Βίλια (Eurokinissi)
Κοινωνία

Φωτιά στα Βίλια: Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους – Διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις

Δραματική η νύχτα για τους κατοίκους των Βιλίων που είδαν τη φωτιά να απειλεί τα σπίτια τους. Κατά πληροφορίες έχουν καεί κτίσματα εκτός οικισμού, με τους κατοίκους να είναι έτοιμοι να εκκενώσουν το χωριό εφόσον ζητηθεί. Αρκετοί διανυκτερεύουν και σε αυτοκίνητα για να είναι σε ετοιμότητα. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, αργά το βράδυ της Τετάρτης 18/8 το μέτωπο της φωτιάς «έσπασε» και έκαιγαν διάσπαρτες εστίες, με αποτέλεσμα να ξεπηδούν φλόγες παντού.

Οι αναζωπυρώσεις είναι το μεγάλο στοίχημα, καθώς το δάσος που καίγεται είναι απροσπέλαστο. Κάτοικοι έλεγαν ότι το δάσος είναι «αρητίνευτο» και ακαθάριστο για χρόνια και είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί η φωτιά. Στην περιοχή βρίσκονται 427 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πύρινη λαίλαπα έχουν καταστραφεί τρία οικήματα εκτός οικισμού. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ήταν μάλλον δύο σπίτια που κατοικούνταν και ένα παλιό εγκαταλελειμμένο 

Γιατί δεν εστάλη μήνυμα εκκένωσης από το 112

Απόφαση της Πυροσβεστικής ήταν να μη σταλεί μήνυμα για εκκένωση στα Βίλια, την ώρα που οι πύρινες φλόγες «κατάπιναν σπίτια», όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης. «Ζητήσαμε να γίνει εκκένωση. Η Πυροσβεστική μας είπε ότι δεν χρειάζεται» ανέφερε. Το ίδιο, μάλιστα, επανέλαβε και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Την ώρα που μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Βίλια, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έκρινε πως η φωτιά αργά ή γρήγορα θα περιοριστεί και γι’ αυτό δεν εστάλη μήνυμα για εκκένωση της περιοχής.

Οι καπνοί έπνιξαν τον ουρανό της Αττικής

To σύννεφο καπνού που δημιουργήθηκε ήταν τεράστιο και σκέπασε την Αθήνα. Στις φωτογραφίες του πρακτορείου Eurokinissi, φαίνεται ξεκάθαρα ο γκρίζος ουρανός πάνω από την Ακρόπολη, εν μέσω της φωτιάς που συνεχίζει να μαίνεται στα Βίλια. 

Γέμισε καπνούς η Αθήνα από τη φωτιά στα Βίλια (πηγή: Eurokinissi)
Γέμισε καπνούς η Αθήνα από τη φωτιά στα Βίλια (πηγή: Eurokinissi)

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet