Γ. Σγουρός: Ο Γ. Πατούλης οδηγεί σε εκφυλισμό την Περιφέρεια Αττικής
Πολιτική

Γ. Σγουρός: Ο Γ. Πατούλης οδηγεί σε εκφυλισμό την Περιφέρεια Αττικής

Ότι η περιφερειακή διοίκηση του κ. Γ. Πατούλη «οδηγεί σε εκφυλισμό την Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει ο πρώτην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή (6/7) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

«Για μια ακόμη φορά ο κ. Πατούλης απέδειξε ότι δεν σέβεται τίποτα, ούτε τη μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών μας που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα Τέμπη» σημειώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής και προσθέτει:

«Συνειδητά απόντες, αυτός και η παράταξη του και τα ακροδεξιά εξαπτέρυγα, από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την ώρα που οι παρόντες σύμβουλοι της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών.

Οι μάσκες για άλλη μια φορά έπεσαν. Καταγγέλλουμε τον φαρισαϊσμό και τη συνειδητή ασέβεια του κ. Πατούλη.

Η παράταξή μας κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών το παρακάτω ψήφισμα που δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να συζητηθεί και να ψηφιστεί, εξαιτίας της συμπεριφοράς του κ. Πατούλη.

Και φυσικά ως Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής αποχωρήσαμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως και οι άλλες δημοκρατικές παρατάξεις, λόγω της ασυγχώρητης συμπεριφοράς του κ. Πατούλη απέναντι στους νεκρούς και της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Υ.Γ. Προφανώς ο κ. Πατούλης αγνοεί την ελληνική λέξη ΝΤΡΟΠΗ.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

  1. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκφράζει την ιδιαίτερη θλίψη και οδύνη του μπροστά στην τραγική απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών – κυρίως νέων ανθρώπων που σπούδαζαν- στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
  2. Εκφράζει επίσης τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς και τις οικογένειες των θυμάτων που βιώνουν την υπέρτατη ανθρώπινη δοκιμασία, αυτή του θανάτου αγαπημένων τους προσώπων.
  3. Ζητάει από την Πολιτεία, την άμεση στήριξη των πενθούντων συνανθρώπων μας σε κάθε επίπεδο, ψυχολογικό, ηθικό και υλικό, δεδομένης της αδήριτης ανάγκης, στοιχειώδους επούλωσης των τραυμάτων που υπέστησαν, από το τραγικό αυτό δυστύχημα.
  4. Καταγγέλλει ως απαράδεκτη και προσβλητική στην μνήμη των θυμάτων, την αρχική δήλωση του Πρωθυπουργού, που μιλούσε μόνο για ανθρώπινο λάθος, σε μια εμφανή προσπάθεια συγκάλυψης των διαχρονικών ευθυνών της πολιτείας για την ύπαρξη αυτού του δυστυχήματος, πολύ δε περισσότερο που επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν υλοποιήθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλούς πλοήγησης, τηλεειδοποίησης και φωτοσήμανσης των τρένων και των διαδρομών τους.
  5. Άμεση προτεραιότητα είναι πλέον η αναγκαία πολυεπίπεδη διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών και η απόδοσή τους σε διοικητικούς – διευθυντικούς παράγοντες του Ο.Σ.Ε. και φυσικά στους προϊστάμενους Υπουργούς και Υφυπουργούς των κυβερνήσεων, των τελευταίων ετών.
  6. Η διενέργεια της Ανάκρισης, λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας της εν λόγω υπόθεσης, πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό Εφέτη Ανακριτή.
  7. Τέλος, τουλάχιστον τώρα, τα 700 εκ. ευρώ, που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια του Σιδηροδρομικού Δικτύου, πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως, ώστε να εξασφαλίσουμε ως χώρα, ότι ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ δεν θα θρηνήσουμε αθώα θύματα, στο βωμό της πολιτικής ανευθυνότητας και εγκληματικής αμέλειας, ενός κομματικού – πελατειακού κράτους και της πρωταρχικής εξυπηρέτησης των εργολαβικών συμφερόντων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και των Ελλήνων πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet