Γ. Σγουρός: Ο κ. Πατούλης συνεχίζει να παρανομεί – Θα συγκινηθεί κανείς σε αυτήν την Κυβέρνηση;
gsgouros.gr
Πολιτική

Γ. Σγουρός: Ο κ. Πατούλης συνεχίζει να παρανομεί – Θα συγκινηθεί κανείς σε αυτήν την Κυβέρνηση;

Για μια ακόμη φορά, όλες οι δημοκρατικές παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου αποχώρησαν από τη χθεσινή (29/3) συνεδρίαση του Σώματος, εξαιτίας της «συνεχιζόμενης παράνομης λειτουργίας του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας Αττικής», όπως αναφέρει η παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.

Όπως καταγγέλλει η παράταξη, ο περιφερειράρχης Γ. Πατούλης «περιφρονώντας τον νόμο και την κοινή λογική, επιμένει να συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο όχι σε κανονική συνεδρίαση διά ζώσης, όπως προβλέπεται, αλλά με τηλεδιάσκεψη, με πρόφαση τα μέτρα κατά της πανδημίας».

Στις 26 Μαρτίου εκδόθηκε η τελευταία Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει μέτρα μόνο σε υγειονομικές δομές. Παρ’ όλα αυτά ο κύριος Πατούλης, αρνείται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο με τις κανονικές διαδικασίες υποστηρίζει η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής και προσθέτει:

«Τον προειδοποιήσαμε ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνουν μόνοι τους, χωρίς νόμιμη συνεδρίαση, είναι παράνομες. Εξακολουθεί να συνεδριάζει μόνος του. Φαίνεται πως ο φόβος να ξεφτιλιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επειδή δεν θα μπορεί να έχει πλειοψηφία διά ζώσης η παράταξή του, μαζί με τους χρυσαυγίτες, για να περάσουν τα θέματα, είναι τόσο μεγάλος, που δεν μπορεί να τον ξεπεράσει. Προτιμά να παρανομεί και να εκθέτει την Περιφέρεια με τις αντιδημοκρατικές του διαδικασίες.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είναι ίσως το μοναδικό συλλογικό σώμα στη χώρα που συνεδριάζει ακόμα με τα έκτακτα μέτρα του κορωνοϊού, που έχουν από προχθές και τυπικά λήξει. Και ο κύριος Πατούλης είναι ίσως ο μοναδικός Έλληνας που επιμένει να τα επικαλείται αυτά τα μέτρα και να τα αποζητά.

Αυτό εξηγείται. Τα έκτακτα αυτά μέτρα της πανδημίας ήταν γι’ αυτόν η καλύτερη πρόφαση για να κάνει τις απευθείας αναθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που ήθελε, χωρίς να τηρεί καμία διαδικασία, αλλά και για να μπορεί να συνεδριάζουν τα όργανα της Περιφέρειας χωρίς στην ουσία να συνεδριάζουν, χωρίς να γίνετε διάλογος και δημοκρατικός έλεγχος των πεπραγμένων του.

Η ουσία παραμένει. Και τον διάλογο φοβάται και παρανομεί.

Και επειδή από την παρούσα Κυβέρνηση δεν περιμένουμε να ιδρώσει το αυτί κανενός αρμόδιου Υπουργού της για τις συνεχιζόμενες και πολλές παρανομίες του κυρίου Πατούλη, ρωτάμε: Κανένας Εισαγγελέας δεν υπάρχει να ευαισθητοποιηθεί για το όργιο κακοδιαχείρισης και παρανομίας που γίνεται στην Περιφέρεια Αττικής από τον κύριο Πατούλη;». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet