Γ. Σγουρός: Πολιτική μικρότητα και αυταρχισμός οι αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής από τη διοίκηση
Πολιτική

Γ. Σγουρός: Πολιτική μικρότητα και αυταρχισμός οι αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής από τη διοίκηση

«Έχουν κορυφωθεί, στην παρούσα περίοδο, όπως καταγγέλλει και ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, οι αυθαίρετες μετακινήσεις έμπειρων υπαλλήλων της Περιφέρειας, σε άσχετες, με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, θέσεις, επειδή δεν συμμορφώθηκαν στις ασφυκτικές πιέσεις της διοίκησης, προκειμένου να υπογράψουν παράνομες εισηγήσεις, αρνούμενοι να υποδυθούν το ρόλο της “μαριονέτας” που τους έχει επιφυλαχθεί από τον κ. Πατούλη», όπως αναφέρει η περιφερειακή παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, με επικεφαλής τον πρώην περιφερειάρχη Αττικής, περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Σγουρό.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός σημειώνει τα εξής:

Παράλληλα, απλόχερα προσφέρονται θέσεις ευθύνης σε «πρόθυμους» να συμβιβαστούν με τη νοσηρή κατάσταση «ετσιθελισμού» και καταστρατήγησης της νομοθεσίας που έχει επιβληθεί στην Περιφέρεια Αττικής από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στην αλλοπρόσαλλη πρακτική διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού προστίθεται και το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Περιφέρειας, για το οποίο η διοίκηση περί άλλα τυρβάζει, προσλαμβάνοντας αφενός με αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής συμβασιούχους, εκμεταλλευόμενη τις ανάγκες της πανδημίας και αναθέτοντας αφετέρου σε άμισθους συμβούλους τον ρόλο του τοποτηρητή των υπηρεσιών.

Η παράταξή μας κατήγγειλε κατ’ επανάληψη τα φαινόμενα αυτά, χωρίς αποτέλεσμα. Ορισμένοι μάλιστα που συμπορεύονται ψοφοδεώς με την παρούσα διοίκηση, αμφισβήτησαν τη δυνατότητα και την υποχρέωση της αντιπολίτευσης να ασκεί κριτική, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού οι θιγόμενοι υπάλληλοι δεν προσέφυγαν ακόμη στα δικαστήρια για να δικαιωθούν, πληρώνοντας φυσικά από τη τσέπη τους τα δικαστικά έξοδα…

Καλούμε για ακόμη μια φορά τη διοίκηση να σεβαστεί την αρχή της αξιοκρατίας και το προσωπικό της Περιφέρειας Αττικής, με το οποίο είχαμε μακρά και ειλικρινή συνεργασία την περίοδο 2003-2014, επιλύοντας προβλήματα στο πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου.

Καλούμε τον κ. Πατούλη να πάψει να συμπεριφέρεται με μικρότητα στα στελέχη της Περιφέρειας που δεν είναι πρόθυμα να ικανοποιήσουν «χατήρια» φίλων και ημετέρων και απαιτούμε να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη στελέχωση των υπηρεσιών και την προκήρυξη κάλυψης των θέσεων ευθύνης των υπηρεσιών, με τρόπο αντικειμενικό και διαφανή.

Προς όφελος της εύρυθμης λειτουργίας της Περιφέρειας και εν τέλει των πολιτών της Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet