Δύναμη Ζωής: Η διοίκηση Πατούλη αρνήθηκε ονομαστική ψηφοφορία ώστε το ΠΕ.ΣΥ. να συνεδριάσει διά ζώσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων
Πολιτική

Δύναμη Ζωής: Η διοίκηση Πατούλη αρνήθηκε ονομαστική ψηφοφορία ώστε το ΠΕ.ΣΥ. να συνεδριάσει διά ζώσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Για αυταρχισμό και απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατηγορεί την περιφερειακή διοίκηση του Γιώργου Πατούλη η παράταξη της τέως περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, Δύναμη Ζωής. Αφορμή η άρνηση του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για αναβολή της σημερινής (21/9) συνεδρίασης για τη ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ Αττικής, προκειμένου αυτή να πραγματοποιηθεί διά ζώσης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Δύναμη Ζωής αναφέρει:

«Σε μια επίδειξη αυταρχισμού, η διοίκηση Πατούλη, για πολλοστή φορά, επιβεβαίωσε την απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, βάζοντας πάνω από το συλλογικό, αντιπροσωπευτικό όργανο, τα παραταξιακά της συμφέροντα. “Κλειδώνοντας” τη σημαντική συνεδρίαση για τη ΣΜΠΕ του Περιφερειακού της Σχεδιασμού για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Αττικής, στο “ασφαλές” περιβάλλον της… τηλεδιάσκεψης, και όχι της διά ζώσης συνεδρίασης, όπως είχε έγκαιρα ζητήσει η Δύναμη Ζωής και όλες οι παρατάξεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, με τη στήριξη και την κάλυψη της διοίκησης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου προκλητικά δεν έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία το αίτημα που έθεσε σύσσωμη η δημοκρατική αντιπολίτευση για την αναβολή τής με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασης προκειμένου αυτή να διεξαχθεί διά ζώσης. Ένα αίτημα που είχε και εγγράφως καταθέσει η Δύναμη Ζωής.

Φευ.

Εδώ και τρία χρόνια η διοίκηση Πατούλη αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι τη διαφάνεια και τη διαβούλευση σε ό,τι αφορά τα σχέδιά της για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Επιλέγει συνειδητά να λειτουργεί με αδιαφάνεια, αποφεύγοντας τη διά ζώσης συνεδρίαση σε ένα θέμα που απασχολεί το σύνολο των 4 εκατομμυρίων πολιτών που ζουν, σπουδάζουν, εργάζονται στην Αττική.

Η “αριστεία” της νεοδεξιάς αποδεικνύεται αλλεργική και δυσανεκτική απέναντι στη δημόσια βάσανο της κριτικής και της διατύπωσης εναλλακτικών απόψεων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet