Περιφέρεια Αττικής: Λογοδοτούμε στους πολίτες και όχι στις οργανωμένες μειοψηφίες
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Λογοδοτούμε στους πολίτες και όχι στις οργανωμένες μειοψηφίες

Απάντηση στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία εργαζομένων στους Δήμους Πετρούπολης, Φυλής και Καματερού – Αγίων Αναργύρων σχετικά με τα όσα υποστήριξε η περιφερειακή διοίκηση Αττικής για την πρόσφατη διακοπή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου δίνει το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, στην οποία και αναφέρει:

Κάποιες οργανωμένες μειοψηφίες επιμένουν να ξεχνούν ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ψηφίστηκε πολύ πρόσφατα από το 67% των πολιτών. Ξεχνούν ότι έλαβε μια πολύ ισχυρή λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες του Λεκανοπεδίου.

Λάβαμε την εντολή από τους συμπολίτες μας να δώσουμε λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και αυτή την εντολή είμαστε αποφασισμένοι να την υλοποιήσουμε. Χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος και χωρίς να φοβηθούμε να συγκρουστούμε, εφόσον χρειαστεί, με όσους επιχειρούν, με άναρθρες κραυγές, έλλειψη επιχειρημάτων και ψευτοτσαμπουκάδες, να μας εμποδίσουν να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.

Η Δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες . Κι εμείς αυτούς τους κανόνες θα τους σεβαστούμε και θα τους τηρήσουμε, χωρίς εκπτώσεις.

Δεν θα επιτρέψουμε στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να επικρατήσει η οχλοκρατία.

Δεν θα επιτρέψουμε οργανωμένες μειοψηφίες να επιβάλλουν την άποψή τους σε δημοκρατικές πλειοψηφίες. Τελεία και παύλα.

Ως διοίκηση επιθυμούμε οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού μας Συμβουλίου να διεξάγονται δημόσια και με παρουσία των πολιτών. Εμείς δεν φοβόμαστε τους πολίτες, γιατί προερχόμαστε από την κοινωνία των πολιτών και απολαμβάνουμε της ισχυρής στήριξης κι εμπιστοσύνης τους.

Άλλωστε, στους πολίτες της Αττικής που μας εμπιστεύθηκαν δίνουμε λογαριασμό για τις πολιτικές μας αποφάσεις. Γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε την ομαλή και δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δεν θα επιτρέψουμε τη μπαχαλοποίηση των συνεδριάσεών του.

Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά οι συντάκτες της ανακοίνωσης που εξέδωσαν από κοινού τα σωματεία εργαζομένων στους Δήμους Πετρούπολης, Φυλής και Καματερού – Αγίων Αναργύρων σε βάρος της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας. Είμαστε βέβαιοι ότι οι απόψεις τους δεν απηχούν τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων σε αυτούς τους Δήμους. Απηχούν τις απόψεις μιας μικρής και κομματικά κατευθυνόμενης ομάδας συνδικαλιστών.

Οι εργαζόμενοι τόσο στους τρεις Δήμους, όσο και στο σύνολο της Αυτοδιοίκησης, γνωρίζουν τον προσωπικό αγώνα που έχει δώσει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ως Δήμαρχος Αμαρουσίου αλλά και ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αλλά και πόσες φορές συγκρούστηκε με τις κυβερνήσεις για να διασφαλιστούν μόνιμες θέσεις εργασίας στους Δήμους, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαιώματα για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Να είναι βέβαιοι οι συντάκτες της ανακοίνωσης πως δεν είναι περισσότερο ευαίσθητοι από μας για τους εργαζόμενους. Ούτε διαθέτουν μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας, για να της κάνουν υποδείξεις ποιες πολιτικές θα εφαρμόσει.

Αν θέλουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης να ασκήσουν διοίκηση στην Περιφέρεια, ας θέσουν τους εαυτούς τους στην κρίση των πολιτών. Όπως την έθεσαν και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων με τους οποίους σήμερα συντάσσονται, εισπράττοντας την καταψήφισή τους από τη συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού κόμματος.

Ας το καταλάβουν όλοι καλά, η σημερινή Διοίκηση θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της και θα δώσει μόνιμη και «καθαρή» λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Και η Φυλή θα κλείσει στη διάρκεια της δικής μας θητείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet