Σκληρή γλώσσα από «Ανυπότακτη Αττική» για τη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. για το περιβαλλοντικό ν/σ
Κοινωνία

Σκληρή γλώσσα από «Ανυπότακτη Αττική» για τη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. για το περιβαλλοντικό ν/σ

Με πολύ σκληρή γλώσσα η περιφερειακή παράταξη «Ανυπότακτη Αττική» αναφέρεται στα όσα διαδραματίστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, τη Δευτέρα 4/5, στη συνεδρίαση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Απίστευτα έκτροπα, λαθροχειρίες, συναλλαγές με τη Χρυσή Αυγή και πιέσεις σε συμβούλους από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για να καταψηφιστεί ψήφισμα που ζητά την απόσυρση του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Προκειμένου ο περιφερειάρχης, εκλεκτός της Ν.Δ., να στηρίξει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να περάσει εν μέσω πανδημίας το νομοσχέδιο έκτρωμα «Εκσυγχρονισμού της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας», που παραδίδει ολοκληρωτικά το περιβάλλον στα κέρδη των επιχειρήσεων, γράφει αυτήν την ώρα μία από τις πιο μαύρες σελίδες στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η παράταξη Πατούλη καταψήφισε, με απώλειες, ψήφισμα συμβούλων και παρατάξεων σύσσωμης της αντιπολίτευσης που ζητούσαν το αυτονόητο, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να δοθεί χρόνος για επαρκή διαβούλευση.

Προκειμένου η διοικούσα παράταξη να μη χάσει την ψηφοφορία, κι ενώ φαινόταν ότι θα περνούσε το ψήφισμα, δεν δίστασε να καλέσει ανεξάρτητη σύμβουλο που είχε τοποθετηθεί υπέρ του ψηφίσματος εν μέσω τηλεδιάσκεψης για να την πιέσει να αλλάξει την ψήφο της, σε κλήση που καταγράφηκε, γιατί ξέχασαν να κλείσουν το μικρόφωνο!

Δεν ντράπηκαν επίσης να καταγράψουν την υποτιθέμενη ψήφο κατά του συμβούλου Τζήμερου, την οποία ποτέ δεν έδωσε όπως αποδεικνύεται αδιάσειστα από την καταγραφή των ηλεκτρονικών πρακτικών της ψηφοφορίας, όπου δεν υπάρχει δική του προσωπική ψήφος!

Τη λύση στο πρόβλημα του κ. Πατούλη προσπάθησαν να δώσουν οι εκπρόσωποι της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, οι οποίοι ενώ είχαν ήδη ψηφίσει υπέρ του ψηφίσματος, δεν ντράπηκαν εν μέσω ψηφοφορίας να αλλάξουν την ψήφο τους σε «λευκό», προκειμένου να μην χάσει ο περιφερειάρχης την ψηφοφορία!

Με βάση αυτά τα έκτροπα φαλκίδευσης του αποτελέσματος, η διοίκηση, αναγνωρίζοντας ως έγκυρη την αλλαγή ψήφου των συμβούλων της Χ.Α. και προσμετρώντας την ψήφο-φάντασμα Τζήμερου, ανακοινώνει ότι δήθεν δεν πέρασε το ψήφισμα με αποτέλεσμα 48 υπέρ – 49 κατά – 3 «λευκά» της Χ.Α., ενώ το ψήφισμα έχει περάσει με αποτέλεσμα 50 υπέρ – 48 κατά.

Δεν αναγνωρίζουμε τις λαθροχειρίες και τις παρατυπίες της συμμαχίας Πατούλη με τους συμβούλους της Χ.Α.! Με βάση τον νόμο και τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου το ψήφισμα θεωρείται εγκεκριμένο!

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση που σε μια πρωτοφανή κίνηση ανακοινώνει άλλη απόφαση από αυτή που ψήφισε το εκλεγμένο από τους πολίτες όργανο!

Καταγγέλλουμε τους άθλιους χειρισμούς των κυβερνητικών εγκάθετων και των συμμάχων τους από τη ναζιστική συμμορία για να δώσουν τελειωτικό χτύπημα στο περιβάλλον για τα μεγάλα συμφέροντα των λίγων!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet