Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τον πρέσβη της Αυστραλίας
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τον πρέσβη της Αυστραλίας

Συνάντηση με τον πρέσβη της Αυστραλίας Τζον Γκρίφιν είχε σήμερα το πρωί η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και η αναζήτηση συνεργειών μεταξύ των πλευρών.

«Η Περιφέρεια Αττικής αναζητά και επεξεργάζεται κάθε είδους αμοιβαία επωφελή συνέργεια προς όφελος των δύο λαών», τόνισε η περιφερειάρχης, η οποία υπογράμμισε επίσης τους «ισχυρούς δεσμούς» που συνδέουν τις δύο χώρες – ισχυροί δεσμοί αντιστρόφως ανάλογοι της απόστασης που χωρίζει τις δύο χώρες”.

“Δεσμοί που πηγαίνουν βαθιά, πίσω στον χρόνο, είναι εξαιρετικοί και στέρεοι γιατί είναι ζυμωμένοι με τους δεσμούς της ελληνικής ομογένειας με την πατρίδα» τόνισε χαρακτηριστικά η περιφερειάρχης, η οποία επέμεινε στον ρόλο γέφυρας μεταξύ των δύο χωρών, που παίζει η ομογένεια της Αυστραλίας.

«Η ομογένεια της Αυστραλίας αποτελεί ένα ξεχωριστό, πολύτιμο κομμάτι του Ελληνισμού, που κάνει υπερήφανες και τις δύο πατρίδες του: και την Ελλάδα και την Αυστραλία», παρατήρησε η κα Ρ. Δούρου, υπογραμμίζοντας παράλληλα «ότι από τη μία, η Αυστραλία έχει την τύχη να φιλοξενεί ένα πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό και από την άλλη, η χώρα μας έχει τη δυνατότητα, και μάλιστα ειδικά σε τούτες τις κρίσιμες για το μέλλον της στιγμές, να στηρίζεται με εμπιστοσύνη σε αυτόν τον Ελληνισμό που αναζωογονεί τη λέξη ΄Ελλάδα΄ και δίνει νέα δυναμική στον όρο ΄ομογένεια΄».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet