Τι απαντά η Περιφέρεια Αττικής για τη μετεγκατάσταση υπηρεσιών της στο Μαρούσι
Κοινωνία

Τι απαντά η Περιφέρεια Αττικής για τη μετεγκατάσταση υπηρεσιών της στο Μαρούσι

Απαντήσεις στις αντιδράσεις που δημιουργεί η επικείμενη μεταφορά των γραφείων της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών από την Αγία Παρασκευή στον Παράδεισο Αμαρουσίου επιχειρεί η Περιφέρεια Αττικής. Μέσω non paper, υποστηρίζεται ότι «η επικείμενη μεταφορά ενός τμήματος των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στο Μαρούσι σε κτήριο επί της Λεωφόρου Κηφισίας 18- 20, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει περιβαλλοντική απειλή για τον Παράδεισο Αμαρουσίου, όπως κάποιοι προσπαθούν λανθασμένα να παρουσιάσουν».

Στην επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται από πλευράς παραγόντων της Περιφέρειας Αττικής, σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Για περισσότερο από μία δεκαετία, τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών στεγάζονται επί της Λεωφόρου Μεσογείων 448 και 372, στην Αγία Παρασκευή, με ακριβό μηνιαίο ενοίκιο, 85.000 ευρώ συνολικά(!), αλλά χωρίς προβλήματα ή παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής. Με στόχο τη μείωση των ενοικίων και καθώς τα μισθωτήρια συμβόλαια είχαν λήξει, διεξήχθησαν από το 2015 και μετά, δύο δημόσιοι και χρονοβόροι διαγωνισμοί για την αναζήτηση κτηρίου επί της Λεωφόρου Κηφισίας, από την Κατεχάκη μέχρι την Κηφισιά. Ο πρώτος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος. Στο δεύτερο προέκυψε ως ανάδοχος μια σύμπραξη μικροϊδιοκτητών ορόφων σε δύο δίδυμα κτήρια επί της Λεωφόρου Κηφισίας 18 και 20, σε χώρους όπου από το 1980 και μέχρι πρότινος στεγάζονταν ιδιωτικές εταιρίες, τράπεζες κ.ά., με πολυάριθμο προσωπικό και μεγάλη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στη θέση αυτών, θα λειτουργήσει σε τρεις ορόφους στο ένα κτήριο και σε έναν όροφο στο παρακείμενο κτήριο, μία δημόσια υπηρεσία με προσέλευση πολιτών μέχρι τις 14:30, εξασφαλισμένες θέσεις στάθμευσης, πλησίον του σταθμού του Προαστιακού της Κηφισίας και του σταθμού ΗΣΑΠ Ειρήνης, με στάση λεωφορείων λίγα  μέτρα από το κτήριο και σε μικρή απόσταση από τον προβλεπόμενο σταθμό «Παράδεισος» της Γραμμής 4 του Μετρό. Αρκετοί δε υπάλληλοι της Περιφέρειας, τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, βρίσκονται σε εξωτερικούς ελέγχους και αυτοψίες. Επισημαίνεται ότι το μίσθωμα θα είναι 50% χαμηλότερο από το κτήριο στην Αγία Παρασκευή, με το Δημόσιο να εξοικονομεί περί τις 500.000 ευρώ τον χρόνο, κάθε χρόνο. Αξίζει να αναφέρουμε τέλος ότι οι κάτοικοι και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θεωρούν απώλεια το γεγονός ότι η υπηρεσία φεύγει από τη Λεωφόρο Μεσογείων.

Ένα κτήριο, λοιπόν, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει μία ιδιωτική εταιρεία, με όχληση από το πρωί έως το βράδυ, θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες μιας υπηρεσίας της Αυτοδιοίκησης, ενισχύοντας τον ρόλο και την οικονομία του Αμαρουσίου. Οι Μαρουσιώτες καταλαβαίνουν ότι συγκεκριμένοι παράγοντες της πόλης περί άλλων ιδρώνουν και αγωνιούν και όχι για την ενοικίαση ενός υφιστάμενου κτηρίου που, εκ των πραγμάτων, δεν θα παρέμενε ανενεργό. Διυλίζουν των κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. Άλλες είναι οι μάχες που πρέπει να δώσουμε από κοινού στο Μαρούσι τόσο για τις υπάρχουσες υπερτοπικές χρήσεις, αλλά και αυτές που σχεδιάζονται σε ελευθέρους και αδόμητους χώρους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet