Τοποθέτηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για το Ρέμα Ραφήνας στο ΠΕ.ΣΥ. Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Τοποθέτηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για το Ρέμα Ραφήνας στο ΠΕ.ΣΥ. Αττικής

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 3 Απριλίου 2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα  «Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ οριοθέτησης – διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας». Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, η οποία και έδωσε στη δημοσιότητα την παρέμβαση του περιφερειακού συμβούλου Νίκου Αδαμόπουλου, ο οποίος και ζήτησε την αναβολή της συζήτησης.

Η τοποθέτηση του κ. Αδαμόπουλου:

Κύριε πρόεδρε,
Κύριοι και κυρίες  περιφερειακοί σύμβουλοι

Αναφορικά με το 4ο θέμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τρίτης 3/4 για «Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ οριοθέτησης – διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας» αιτούμαστε την αναβολή της συζήτησης του θέματος για τους λόγους που αναφέρονται στο επισυναπτόμενο υπόμνημα  της Κίνησης για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας . Το υπόμνημα  έχει κατατεθεί από  14 Περιβαλλοντικούς Φορείς στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) στο πλαίσιο της διαβούλευσης και  δεν έχει συμπεριληφθεί στο φάκελο ενημέρωσης των Περιφερειακών Συμβούλων.

Επιπλέον, λόγω άρνησης του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών να παράσχει τις υποστηρικτικές μελέτες, στις οποίες βασίζεται η ΜΠΕ, στο νόμιμο Περιβαλλοντικό Σύλλογο ΡΟΗ-Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ακόμη και ως προς το υδραυλικό/αντιπλημμυρικό σκέλος της ΜΠΕ, θεωρούμε σκόπιμη την αναβολή της συζήτησης ενός τόσο σημαντικού θέματος και όχι τη συζήτησή του εν μέσω πασχαλινών αργιών.

Τέλος, επισυνάπτουμε την Κοινή Διακήρυξη 26 Περιβαλλοντικών Φορέων σχετικά με τις σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης των πλημμυρών, που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την απαρχαιωμένη, καταστροφική και επικίνδυνη μεθοδολογία διαχείρισης, στην οποία εμμένει το υπουργείο και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και το από 13/3/2018 αίτημα των φορέων για να παρασχεθούν οι υποστηρικτικές μελέτες.

Παρακαλούμε για την προώθηση του παρόντος, μαζί με τα επισυναπτόμενα, στους περιφερειακούς συμβούλους προκειμένου να ληφθούν υπόψη.

Τοποθέτηση Νίκου Αδαμόπουλου

Τοποθετήσεις φορέων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet