Γιατί κ. υπουργέ να μην ανοίξουν οι φάκελοι;
Πρόσωπα

Γιατί κ. υπουργέ να μην ανοίξουν οι φάκελοι;

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), που πραγματοποιείται στη Χαλκιδική, ότι υπάρχουν φάκελοι με «αποτυπώματα διαπλοκής» στην Αυτοδιοίκηση, που όμως δεν συμφέρει κανέναν να βγουν στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε σχετικά: «Κλείνει ο κύκλος ενός πελατειακού συστήματος που υπήρξε, όπου υπήρξαν πελατειακές σχέσεις και επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις, εντάξεις και απεντάξεις έργων, πολιτικές παρεμβάσεις στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ακόμη και επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις για δήθεν θεομηνίες. Στις ομιλίες ήμουν σαφής και προειδοποίησα ότι δεν θα κερδίσει κανείς εάν αυτοί οι φάκελοι βγουν στη δημοσιότητα και δεν θα το κάνουμε, αλλά δυστυχώς σε αυτόν φάκελο υπάρχουν αποτυπώματα…».

Και θέλοντας, μάλιστα, να στείλει «μηνύματα» σε κάποιους αιρετούς, πρόσθεσε: «Όλα αυτά θα αλλάξουν. Πάρτε αυτό το μήνυμα, και δεν πρέπει να ανοίξει ξανά αυτός ο κύκλος της διαπλοκής. Γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κυρίως πολιτική και θεσμική».

Ωστόσο, εκείνο που δεν ξεκαθάρισε ο κ. Ν. Βούτσης είναι γιατί ο υπουργός μίας κυβέρνησης που υποσχέθηκε κάθαρση και διαφάνεια σε κάθε επίπεδο άσκησης της εξουσίας, ουσιαστικά προαναγγέλλει τη συγκάλυψη κάποιων που «έπαιξαν» με τους θεσμούς για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους…

Και στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, μάλλον “έριξε το γάντι” στον υπουργό, όταν δήλωσε ότι “Εμείς θέλουμε τη διαφάνεια. Θέλουμε όμως και εάν υπήρχε κάποια περαιτέρω πελατειακή σχέση να δούμε ποιοι ήταν και τι κάνουν. Πρέπει να λέμε τις αλήθειες».

Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρό για τον υπουργό Εσωτερικών. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τον καλεί να φέρει στο φως οποιαδήποτε πελατειακή σχέση αιρετών. Τι εμποδίζει τον Νίκο Βούτση να το πράξει;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet