“Καθαρές κουβέντες” Κ. Μητσοτάκη στην ΚΕΔΕ για αξιολόγηση – προσφυγικό
Πρόσωπα & Πράγματα

“Καθαρές κουβέντες” Κ. Μητσοτάκη στην ΚΕΔΕ για αξιολόγηση – προσφυγικό

Η παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος θα μπορούσε να θεωρηθεί εθιμοτυπική (Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιος ενωπίω με δημάρχους της ΚΕΔΕ – VIDEO). Ωστόσο, τόσο η διάρκεια της παραμονής του σε αυτήν (πάνω από δύο ώρες), όσο και οι τοποθετήσεις του, μάλλον ξέφυγαν από τα συνηθισμένα και ίσως να μην ευχαρίστησαν κάποια αυτιά στην αίθουσα των συνεδριάσεων.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πέραν των αναμενομένων (π.χ. «οικοδόμηση» στενής συνεργασίας με τον χώρο της Αυτοδιοίκησης και λήψη αποφάσεων μετά από διαβούλευση με τον θεσμό), τα οποία μένουν να αποδειχθούν στην πράξη, ήταν εντελώς ξεκάθαρος σε δύο θέματα.

Το πρώτο ήταν στο θέμα της αξιολόγησης των υπηρεσιών και του προσωπικού των Δήμων. Χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο παρανόησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε η αξιολόγηση των υπηρεσιών των Δήμων από τους πολίτες και του προσωπικού τους ως προς την αποτελεσματικότητά του, παραμένουν ύψιστες προτεραιότητες για το κόμμα του. Αν και παραδέχθηκε ότι κατά την προηγούμενη εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης έγιναν κάποια λάθη, ο κεντρικός πυρήνας της εξακολουθεί να αποτελεί για τον ίδιο «αναγκαία συνθήκη» για την αναδιοργάνωση και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Κ. Μητσοτάκης ήταν αυτό του προσφυγικού, όπου διαχώρισε τη θέση από οποιαδήποτε ακραία φωνή και συμπεριφορά σε τοπικό επίπεδο, ζήτησε από όλους υπευθυνότητα και κατέστησε σαφές ότι η Ν.Δ. δεν είναι διατεθειμένη να αξιοποιήσει ένα ζήτημα που εξελίσσεται σε μείζονα εθνική πρόκληση για να εξυπηρετήσει στενές κομματικές σκοπιμότητες.

Η αλήθεια είναι ότι, ανεξαρτήτως εάν κάποιος συμφωνεί ή όχι με τις παραπάνω θέσεις, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. προτίμησε να μην «χαϊδέψει αυτιά» στην ΚΕΔΕ και εξήγησε με ειλικρίνεια τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί, εάν βρεθεί στην εξουσία, σε δύο ζητήματα που αναμφίβολα θα απασχολούν την Αυτοδιοίκηση τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet