Αναλαμβάνει «δράση» για τον Τουρισμό η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Αναλαμβάνει «δράση» για τον Τουρισμό η ΚΕΔΕ

Σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων αναλαμβάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού προκειμένου να συμβάλλει καθοριστικά προς τη βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του ελληνικού τουρισμού.

Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που θα αναδείξουν και τον Τουρισμό Κρουαζιέρας.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργου Πατούλη ξεκινά μια σειρά από δράσεις που θα έχουν ως κεντρικό στόχο τη χαρτογράφηση των αιτημάτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι. Η χαρτογράφηση αυτή θα επιτρέψει στη συνέχεια να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση των υποδομών και των δράσεων διεθνούς προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Γ. Πατούλης, «η ΚΕΔΕ καταρτίζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο στο οποίο θα υπάρχουν όλα τα αναγκαία βήματα και οι προτεραιότητες που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση των δράσεων στήριξης των βασικών πυλώνων ανάπτυξης του Τουρισμού Κρουαζιέρας, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και προβολής».

Τις βασικές θέσεις της Αυτοδιοίκησης ανέπτυξε σε συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 στο υπουργείο Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ. δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης.

Ο κ. Γ. Δαμουλάκης μετέφερε στα μέλη της Επιτροπής το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του προέδρου της ΚΕΔΕ για τον Τουρισμό και την πρόθεση της ΚΕΔΕ να υλοποιήσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Ειδικά δε για το θέμα της κρουαζιέρας, με απόφαση του κ. Γ. Πατούλη, θα αποσταλεί ενημερωτικό σημείωμα προς όλους τους Δήμους ζητώντας προτάσεις τόσο για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των υποδομών των λιμένων, όσο και για την προβολή της ειδικής αυτής μορφής τουρισμού διεθνώς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet