Σχολικά είδη για πάνω από 100 παιδιά ευπαθών οικογενειών του Αμαρουσίου
Κοινωνία

Σχολικά είδη για πάνω από 100 παιδιά ευπαθών οικογενειών του Αμαρουσίου

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κοινωνικό κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών, με σκοπό να μην λείψει από κανέναν μαθητή όλα όσα χρειάζεται για το σχολείο, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Δεκάδες πολίτες, εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου και σύλλογοι, προσέφεραν για τα παιδιά των ευπαθών οικογενειών της πόλης τσάντες για όλες τις ηλικίες, τετράδια, σχολικά βοηθήματα, γραφική ύλη, χρώματα, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής, κασετίνες, κ.ά.

Τα σχολικά είδη παρέδωσαν στη Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης εκ μέρους του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Λέσβου η πρόεδρος, αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, εκ μέρους του Καλλιτεχνικού, Φυσιολατρικού Συλλόγου «Η Έκφραση» η πρόεδρος Άννα Αντωνακάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Παναγιώτα Μπουτσικάκη και Χρυσάνθη Πετειναράκη και εκ μέρους του Α.Ο. Βριλησσίων (Ακαδημίες Ποδοσφαίρου) οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών.

Με τα σχολικά είδη που συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 100 παιδιά δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου έλαβαν την τσάντα τους με όλα τα σχολικά είδη που επέλεξαν οι γονείς τους, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες για τη φοίτησή τους στο σχολείο.

Η παράδοση των σχολικών ειδών έγινε στη Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης, παρούσης της προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) Ελένης Λέκκα από το προσωπικό των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που τα παιδιά των ευπαθών συμπολιτών μας ξεκινούν τη νέα σχολική χρονιά με όλα όσα χρειάζονται, σημείωσε:

«Στη σκέψη μας πάντα βρίσκονται τα παιδιά και οι οικογένειες τους που για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες ανάγκες. Είμαστε εδώ για οτιδήποτε άλλο χρειαστούν, υποστηρίζοντας την προσπάθειά τους για μάθηση και πρόοδο.

»Σύντομα θα επιλεγούν και οι θέσεις για τα κοινωνικά φροντιστήρια, προκειμένου να έχουν όλα τα παιδιά τις προϋποθέσεις για μία καλή χρονιά. Ευχαριστούμε τους συλλόγους, αλλά και τους ανώνυμους πολίτες για την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet