Προσφυγή Δ. Κωνστάντου στο άρθρο 152 για το Ειδικό Τέλος Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Προσφυγή Δ. Κωνστάντου στο άρθρο 152 για το Ειδικό Τέλος Λυκόβρυσης

Προσφυγή ενώπιον της επιτροπής του άρθρου 152 του νόμου 3463/2006 για το Ειδικό Τέλος Λυκόβρυσης κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- Δημήτρης Κωνστάντος.

Προσφυγή Δ. ΚωνστάντουΣυγκεκριμένα, η προσφυγή κατατέθηκε σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, ενώπιον της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 του νόμου 3463/2006, κατά, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης, «της σιωπηρής απόρριψης από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, της ένστασης απόρριψης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 116/2016 που διατηρούσε, έστω και μειωμένο, το Ειδικό Τέλος Λυκόβρυσης αν και ο ειδικός και έκτακτος χαρακτήρας επιβολής του έχει εκπληρωθεί στο ακέραιο».

Όπως επισημαίνει η παράταξη «προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, διευκρινίζουμε ότι η “σιωπηρή απόρριψη” της αρχικής ένστασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σημαίνει ότι ο γενικός γραμματέας έκανε χρήση της δίμηνης διορίας που του δίνει ο Νόμος να μην εξετάσει επί της ουσίας το ζήτημα! Η προσφυγή στο άρθρο 152 θα εκδικαστεί εντός αποκλειστικής χρονικής προθεσμίας 30 ημερών από την υποβολή της, όπως ορίζεται στον σχετικό νόμο, εκδίδοντας υποχρεωτικά απόφαση».

Ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης Δημήτρης Κωνστάντος δήλωσε:

«Ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά αποδεικνύουμε και με τη σημερινή ενέργεια την αλληλεγγύη και την υποστήριξη έμπρακτα σε κάθε αιτιολογημένη πράξη ελάφρυνσης των συμπολιτών μας από το πρωτοφανές οικονομικό άλγος που όλοι βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Ο ειδικός και έκτακτος χαρακτήρας του Ειδικού Τέλους Λυκόβρυσης έχει επιτευχθεί μετά και την ανάληψη από την Περιφέρεια Αττικής του 100% του υπολειπόμενου κατασκευαστικού κόστους στο έργο που υλοποιείται στο Ο.Τ.9. Αφήνουμε τη διοίκηση, τον δήμαρχο κ. Μαυρίδη και τους συμμάχους του, να ταυτιστούν με την κεντρική πολιτική σκηνή, όπου τα έκτακτα και επαχθή μέτρα μετατρέπονται σε τακτικά και επώδυνα για την οικονομική επιβίωση των οικογενειών. Η σωρευτική ελάφρυνση του 1.000.000 ευρώ από την κατάργηση του Ειδικού Τέλους για τους κατοίκους της Λυκόβρυσης είναι εξόχως σημαντική, ιδιαίτερα στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οριακά προβλήματα καθημερινής επιβίωσης. Επιπρόσθετα η ολοκλήρωση του έργου στο Ο.Τ.9 είναι πλέον εξασφαλισμένη από την Περιφέρεια Αττικής.

»Αναμένουμε, έστω και τώρα, η περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου να εκφράσει την πολιτική στήριξη στο δίκαιο αίτημά μας, με δεδομένο ότι και η ίδια σε σύντομη ενημέρωση στη διάρκεια Περιφερειακού Συμβουλίου εξέφρασε την άποψη ότι εφόσον η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει το κόστος του έργου, το Ειδικό Τέλος Λυκόβρυσης δεν έχει λόγο ύπαρξης».

Για κάθε νεότερη εξέλιξη, όπως πάντα, θα υπάρξει άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet