«Μαχαίρι» Κατρούγκαλου και στα επιδόματα
Κοινωνία

«Μαχαίρι» Κατρούγκαλου και στα επιδόματα

Για επανεξέταση επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο κάποια από αυτά που «πηγαίνουν στη μεσαία τάξη» να κοπούν. Έσπευσε ωστόσο να επαναλάβει ότι δεν κινδυνεύουν αναπηρικά και οικογενειακά επιδόματα. Σε ό,τι αφορά στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης ξεκαθάρισε ότι «θα το πάρουν όχι οι φτωχοί, αλλά οι πάρα πολύ φτωχοί».

Ειδικότερα, το «μαχαίρι» σε επιδόματα με εισοδηματικά κριτήρια ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μιλώντας στον «Realfm 97,8», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «δεν πρόκειται να κοπούν επιδόματα αναπήρων και οικογενειακά επιδόματα», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι κάτι τέτοιο «είναι αδιαπραγμάτευτο» για την κυβέρνηση.

Όπως σημείωσε, «πρέπει να ξαναδούμε μερικά επιδόματα που δίνονται, αν δίνονται με σωστό τρόπο. Όταν μιλάμε για πρόνοια, μιλάμε για λεφτά που πρέπει να πηγαίνουν σε φτωχούς ανθρώπους. Αν υπάρχουν λοιπόν χρήματα που πηγαίνουν στη μεσαία τάξη, δεν είναι αυτός ο σκοπός της πρόνοιας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια επιδόματα κινδυνεύουν, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «προσπαθούμε να δούμε εισοδηματικά κριτήρια που υπάρχουν. Για παράδειγμα υπάρχει ένα επίδομα, δεν θα πω ποιο είναι, του οποίου το εισοδηματικό του κριτήριο είναι 30.000 ευρώ τον χρόνο. 30.000 ευρώ τον χρόνο οικογενειακό εισόδημα έχουν πια τα ανώτερα μεσαία στρώματα».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «τα εισοδηματικά κριτήρια δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε ως κριτήριο το πού θα δίνουμε τα επιδόματα το πολύ χαμηλό επίπεδο, που είναι για το ελάχιστο εισόδημα αλληλεγγύης. Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης θα το πάρουν όχι οι φτωχοί, αλλά οι πάρα πολύ φτωχοί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet