Παρέμβαση Ένωσης Συλλόγων Γονέων για σημαντικά εκπαιδευτικά θέματα
Κοινωνία

Παρέμβαση Ένωσης Συλλόγων Γονέων για σημαντικά εκπαιδευτικά θέματα

Παρέμβαση για δύο σημαντικά θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα κάνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής.

Το πρώτο θέμα με το οποίο καταπιάνεται η δραστήρια Ένωση είναι η μη χορήγηση από την Πολιτεία των απαραίτητων βιβλίων για το υποχρεωτικό μάθημα της ξένης γλώσσας, με αποτέλεσμα το σχετικό κόστος να επωμίζεται τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό. Η σχετική επιστολή της Ένωσης απευθύνεται προς τον κ. Νίκο Φίλη, καθώς απεστάλη πριν τον ανασχηματισμό, αλλά βεβαίως αφορά οποιονδήποτε κάθετε στην καρέκλα του αρμόδιου υπουργού.

Το δεύτερο θέμα που θίγει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής είναι αυτό των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών και της της κάλυψης των κενών στην Παράλληλη Στήριξη. Όπως σημειώνει σχετικά, «όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα στη γνώση, στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, στην αλληλοαποδοχή τους με το κοινωνικό σύνολο και στην ομαλή κοινωνική εξέλιξή τους κι εμείς, Πολιτεία, Εκπαιδευτικοί και Γονείς, έχουμε την υποχρέωση να βρούμε τους τρόπους να τα πραγματοποιήσουμε». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet