Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία Αγ. Παρασκευής

Με παρουσίαση από εκπαιδευτικούς και την υπεύθυνη του προγράμματος περιφερειακή σύμβουλο Αττικής Σοφία Κορωναίου ξεκίνησε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, η ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής. Το πρόγραμμα, με σύνθημα «Έλα στον κύκλο μας» και στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών στην ανακύκλωση, υλοποιούν ο Δήμος, η Περιφέρεια Αττικής και ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής – ΕΔΣΝΑ (ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής).

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος εξέφρασε την υποστήριξη του Δήμου στην εφαρμογή του προγράμματος έτσι ώστε να έχει καλά αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση για την ανακύκλωση και τοποθέτηση ειδικών κάδων συγκέντρωσης του προς ανακύκλωση χαρτιού (χάρτινοι μέσα στις αίθουσες και τους διαδρόμους των σχολικών κτηρίων και μεταλλικοί -πράσινοι με κίτρινο καπάκι- χωρητικότητας 1.100 λίτρων στα προαύλια, οι οποίοι θα συλλέγονται με ειδικού τύπου απορριμματοφόρα του ΕΔΣΝΑ).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ι. Σιδέρης, η προϊσταμένη του  Τμήματος Παιδείας του Δήμου Α. Τζανή, ο διευθυντής Στ. Τάτσιος και  οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet