Δύο ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για τα Ν.Π. του Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Δύο ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για τα Ν.Π. του Δήμου Κηφισιάς

Δύο ήταν οι ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις στη δεύτερη από τις τρεις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, οπότε συζητήθηκαν, μαζί με τον προϋπολογισμό του Δήμου, οι εγκρίσεις προϋπολογισμών για τα Νομικά Πρόσωπα «Ανθοκομική Έκθεση», «Δημήτριος Βικέλας», «Κοινωνική Μέριμνα» και «Πνευματικό Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιαστικής Ερυθραίας».

Γ. Σκορδίλης: Είναι δυνατόν να μην έχει δημοτικό θέατρο η Κηφισιά;

Η πρώτη παρέμβαση ήταν αυτή του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Συνεργασία Γιώργου Σκορδίλη, με αφορμή την προηγηθείσα ανασκόπηση των πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων από τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του «Δημήτριος Βικέλας», Σταύρο Ζαπάντη και Αχιλλέα Κουρέπη, αντιστοίχως.

Ο κ. Σκορδίλης αναγνώρισε ότι έχει παραχθεί πολιτιστικό έργο, το οποίο ο ίδιος δεν έχει καμιά διάθεση να υποτιμήσει, αλλά σημείωσε ότι το Πνευματικό Κέντρο «Μ. Μερκούρη», στη Ν. Ερυθραία, μόνο ως πολιτιστικός χώρος δεν λειτουργεί , ενώ σημείωσε επίσης ότι στην Κηφισιά ο μοναδικός πολιτιστικός χώρος είναι η αίθουσα που φιλοξενεί και τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Χαρακτηριστική, μάλιστα, ήταν η αποστροφή του «πώς γίνεται να μην έχει δημοτικό θέατρο η Κηφισιά και να έχει η Πεύκη;».

Τέλος, στον τομέα του αθλητισμού, σημείωσε ότι το καθεστώς παραχώρησης των αθλητικών χώρων του Δήμου στα αθλητικά σωματεία παραμένει «αδιευκρίνιστο».

Απόστολος Κασιούρας: Τα πράγματα θα χειροτερέψουν κι άλλο…

Η δεύτερη ενδιαφέρουσα παρέμβαση ήταν αυτή του προέδρου της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς, η θέση του οποίου είναι αναμφίβολα η πλέον άχαρη, καθώς είναι ο μόνος πρόεδρος Νομικού Προσώπου που δεν μπορεί να χαρεί για την αύξηση του παραγόμενου έργου από τον Οργανισμό που εποπτεύει. Έτσι, με «βαριά καρδιά» ο κ. Απόστολος Κασιούρας αναφέρθηκε εντελώς επιγραμματικά στις αναλαμβανόμενες δράσεις για την ανακούφιση των δημοτών που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση και όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο.

Όπως είπε, η Κοινωνική Μέριμνα, διαχειριζόμενη έναν προϋπολογισμό 500.000 ευρώ, κι έχοντας διαρκώς στο πλευρό της τον Δήμο Κηφισιάς, προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατόν για ν’ αντιμετωπίσει τη διαρκώς εντεινόμενη πίεση στις κοινωνικές δομές. Δεν μπόρεσε, ωστόσο, να κρύψει την απαισιοδοξία του για το μέλλον, προβλέποντας ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet