Σε λειτουργία οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Ηράκλειο Αττικής
Ποιότητα Ζωής

Σε λειτουργία οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Ηράκλειο Αττικής

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκαν τα τέσσερα συστήματα υπόγειων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, που τοποθετήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής σε στρατηγικά σημεία γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Ηρακλείου, με την υιοθέτηση αυτού του νέου σύγχρονου τρόπου απόθεσης και αποκομιδής των απορριμμάτων, το οποίο είναι σε θέση να αντικαταστήσει δεκάδες συμβατικούς κάδους, ο Δήμος καταφέρνει να αναβαθμίσει και την αισθητική και τη λειτουργικότητα του κέντρου: Αφενός απαλλάσσει την περιοχή από την εικόνα των παλαιών κάδων, αφετέρου με την αφαίρεσή τους από τους δρόμους του κέντρου δημιουργεί συνθήκες καλύτερης κυκλοφορίας, διαθέτοντας περισσότερες θέσεις για τη στάθμευση των οχημάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τόνωση της εμπορικής κίνησης, της βόλτας στην πόλη κ.α.

Πού θα βρείτε τους υπόγειους κάδους;

Τα τέσσερα σημεία, στα οποία τοποθετήθηκαν τα συστήματα των υπόγειων κάδων είναι:

  • Πρασίνου Λόφου & Πολυτεχνείου
  • Πεύκων & Νεότητος
  • Ναρκίσσων (στο τέλος της νέας πιάτσας ταξί)
  • Μαρίνου Αντύπα και Ωραιοπούλου
Πώς λειτουργούν;

Η λειτουργία των συστημάτων είναι εξαιρετικά απλή:

  1. Επιλέγουμε τον κάδο αντίστοιχα με τα απορρίμματΑ που θέλουμε να πετάξουμε: πράσινο για συμβατικά απορρίμματα, μπλε για την ανακύκλωση.
  2. Πατάμε το κουμπί ποδιού (ποδοβαλβίδα) και το κρατάμε πατημένο μέχρις ότου ανοίξει αυτόματα το καπάκι του κάδου.
  3. Πετάμε τα απορρίμματά μας και αφήνουμε την ποδοβαλβίδα.
  4. Απομακρυνόμαστε από το σύστημα, το οποίο αναλαμβάνει μόνο του πλέον δράση.

Το σύστημα «διαβάζει» τον όγκο των απορριμμάτων και συμπιέζει το περιεχόμενο του υπόγειου κάδου, προκειμένου να εξοικονομήσει χώρο και να κάνει πιο αποτελεσματική την απόθεση και την αποκομιδή. Έτσι, άλλωστε, καταφέρνει να κάνει τη «δουλειά» έως και 10 συμβατικών κάδων.

Στο πάνω μέρος του συστήματος υπάρχουν δύο φωτεινές ενδείξεις:

  • Πράσινο check, το οποίο, όντας σταθερά αναμμένο, μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε το σύστημα. Εάν το πράσινο check αναβοσβήνει, περιμένουμε ελάχιστα δευτερόλεπτα προκειμένου να μείνει σταθερό και να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τους κάδους.
  • Κόκκινο «Χ», το οποίο ανάβει όταν οι κάδοι είναι γεμάτοι και πρέπει να αδειάσουν πρώτα για να ξαναχρησιμοποιηθεί το σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι απλές οδηγίες αναγράφονται αναλυτικά και πάνω στα συστήματα για να μπορούν να τα χρησιμοποιούν όλοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet