Πρώτες συναντήσεις για το 2017 στις Λέσχες Ανάγνωσης Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Πρώτες συναντήσεις για το 2017 στις Λέσχες Ανάγνωσης Ηρακλείου Αττικής

Συνεχίζονται οι συναντήσεις στις Λέσχες Ανάγνωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η δεύτερη συνάντηση για τη καινούργια σεζόν, της Λέσχης Ανάγνωσης για μαθητές Γυμνασίου – Α΄ Λυκείου με συντονίστρια την εκπαιδευτικό Μαρία Βαγιάκου και τη βοηθό της Ιωάννα Τσακαλάκη (εκπαιδευτικό), που πραγματοποιούν το πρόγραμμα εθελοντικά.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα κάλαντα λόγω των εορτών. Έγινε σύγκριση της ομοιότητας με τα έθιμα της αρχαιότητας και μελέτη με τα κάλαντα των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων από διάφορα μέρη της Χώρας.

Στις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τα παιδιά της Λέσχης Ανάγνωσης Νηπιαγωγείου ήρθαν στη Βιβλιοθήκη πιο ζωηρά από ποτέ λόγω των διακοπών τους, για την τρίτη συνάντησή τους.

Η συντονίστρια Κατερίνα Κωτσιοπούλου (εθελόντρια και φοιτήτρια Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης) τα περίμενε με ανυπομονησία για να τους διαβάσει το βιβλίο της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου-Πετράκη «Θέλω να γίνω Ήρωας!» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).

Αναφέρεται στην ιστορία του Παναγιώτη που δεν ήθελε να τον φωνάζουν υποκοριστικά Πανούλη και έβαλε σκοπό στη ζωή του να γίνει Ήρωας σαν τον Σούπερμαν, τον Μπάτμαν κ.α Με τριγυρίζουν χιλιάδες ήρωες! Δυνατοί καταπληκτικοί ! Βοήθεια! Με πνίγουν οι ήρωες! Θέλω κι εγώ να γίνω ήρωας!

Ήρωας είναι αυτός που είναι σημαντικός για κάποιον που τον έχει ανάγκη! Αυτό είναι το βασικό νόημα του βιβλίου. Όλοι μπορούμε να γίνουμε ήρωες κάνοντας απλές καθημερινές πράξεις με αγάπη.

Τα παιδιά στη συνέχεια κατασκεύασαν τριαντάφυλλα από έγχρωμη χαρτοπετσέτα με σκοπό να τα χαρίσουν στους γονείς τους.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 στις 5:00 μ.μ.

Τέλος, στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 η 3η συνάντηση των δύο ομάδων της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών, με συντονίστρια την εκπαιδευτικό Ελένη Σαμούρη που πραγματοποιεί το πρόγραμμα εθελοντικά.

Στη συνάντηση αυτή διαβάστηκε το βιβλίο «Φένια, η αγαπημένη των ήχων» το οποίο πήρε τον έπαινο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς το 2012. Μια ιστορία για ένα κορίτσι που έχει ιδιαίτερες ικανότητες και που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με χαμόγελο. Η Φένια, η ηρωίδα του βιβλίου της Γιώτας Αλεξάνδρου, αντιλαμβάνεται τον κόσμο με τον δικό της τρόπο – μέσα από τους ήχους και τα παιδιά στο σχολείο την πειράζουν και γελούν μαζί της.

Όπως η δασκάλα του βιβλίου, έτσι και η κα Σαμούρη έβαλε τους μικρούς μας φίλους κι έπαιξαν ένα παιχνίδι όπου με μάτια κλειστά, προσπάθησαν να αντιληφθούν, έστω και για λίγο, έναν κόσμο χωρίς εικόνες. Με τον τρόπο αυτό, άρχισαν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο όπως τον αντιλαμβάνεται η χαμογελαστή Φένια.

Στη συνέχεια οι μικροί αναγνώστες, ψηλάφισαν σελίδες από τα βιβλία Braille που διαθέτει η βιβλιοθήκη και έμαθαν πώς γράφονται και πώς διαβάζονται, από υπάλληλο της Βιβλιοθήκης που γνωρίζει το εν λόγω σύστημα.

Στο τέλος της συνάντησης αφού ζωγράφισαν εικόνες εμπνευσμένες από το παραμύθι, πήραν την περίληψη της ιστορίας που τους είχε ετοιμάσει η κα Σαμούρη και δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet