Γ. Κωνσταντόπουλος: 5 ερωτήματα για το Ο.Τ.33 που παραμένουν αναπάντητα
Κοινωνία

Γ. Κωνσταντόπουλος: 5 ερωτήματα για το Ο.Τ.33 που παραμένουν αναπάντητα

Το θέμα του πολεοδομικού καθεστώτος στο Ο.Τ.33 του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης επαναφέρει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κωνσταντόπουλος, με αφορμή τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, αλλά και το όλο πολεοδομικό ιστορικό του εν λόγω χώρου.

Όπως σημειώνει, με βάση την απόφαση του ΣτΕ, εύλογα γεννώνται τα εξής ερωτήματα:

1) Πότε έλαβε γνώση η δημοτική Αρχή σχετικά με την παραπάνω απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας;

2) Γιατί η Δημοτική αρχή, αφότου ενημερώθηκε, δεν ενημέρωσε με τη σειρά της το Δημοτικό Συμβούλιο;

3) Ποιο είναι το σημερινό ισχύον πολεοδομικό καθεστώς;   Εξακολουθεί να υφίσταται ο χαρακτηρισμός του ακινήτου ως χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων;

4) Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο Δήμος για τη διατήρηση του χαρακτηρισμού του εν λόγω ακινήτου ως χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων;

5) Ποια είναι η βούληση της δημοτικής Αρχής; Επιθυμεί την αγορά ή την καταβολή άμεσης αποζημίωσης στον φερόμενο ιδιοκτήτη;

Ο δημοτικός σύμβουλος τονίζει ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου του 2017 και ειδικότερα στα προ ημερησίας θέματα, αφού προηγουμένως είχε τεθεί σχετικό ερώτημα για το ισχύον καθεστώς του  παραπάνω ακινήτου από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παναγιώτη Ασβεστά, έλαβε τον λόγο κι αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα και στην έκδοση της υπ’ αριθμ. 979/2015 αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέτοντας τα παραπάνω ερωτήματα προς τον δήμαρχο, από τον οποίο, ωστόσο, ουδεμία απάντηση έλαβε, όπως υποστηρίζει.

Ως εκ τούτου, λόγω της μείζονος σημασίας του θέματος για τον Δήμο και προς ενημέρωση των συνδημοτών του, ζητεί και δημοσίως από τον δήμαρχο να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με το υφιστάμενο σήμερα πολεοδομικό καθεστώς του παραπάνω ακινήτου, καθώς και στο σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για τη διατήρηση του χαρακτηρισμού του ακινήτου ως χώρου αθλητικών  εγκαταστάσεων, «αφού δεν το έπραξε, ως όφειλε, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Ωστόσο, ο κ. Γ. Κωνσταντόπουλος δεν μένει μόνο σε αυτό το θέμα, αλλά αφήνει και πολιτικές αιχμές κατά του δημάρχου, Τάσου Μαυρίδη, αναφέροντας στη σχετική ανακοίνωσή του:

«Βέβαια κατανοώ το γεγονός, ότι αυτό τον καιρό ο κ. δήμαρχος έχει ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα, αφού αδιαλείπτως συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας, τόσο εντός του Δήμου όσο και εκτός (βλ. πρωτοχρονιάτικη πίτα Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου!), τις οποίες προβάλει επικοινωνιακά ανελλιπώς, διανέμοντας δελτία Τύπου σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επιδιώκοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να τονώσει την εικόνα του, εγκαινιάζοντας νέα επικοινωνιακή πολιτική, προφανώς καθ’ υπόδειξη ειδικού σε θέματα επικοινωνίας, την οποία έχει ανάγκη λόγω της έλλειψης παραγωγής ουσιαστικού έργου.

»Είναι άξιο προσοχής, το γεγονός ότι τελευταίως, λόγω των ενδοπαραταξιακών του συγκρούσεων και τριβών και της επίπλαστης πλειοψηφίας, έχει καταφύγει στην αρωγή συμβούλων από την πλευρά της μειοψηφίας, επιχειρώντας να συμψηφίσει τις τυχόν απώλειες που έχει από τη δημοτική του παράταξη, γεγονός που διεφάνη, κατά τον πιο εύληπτο τρόπο, κατά τη συζήτηση της συνεδρίασης της 28ης Φεβρουαρίου του 2017, αφού το υπ’ αριθμ. 3 θέμα της ημερήσιας διάταξης, για τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, υπερψηφίστηκε με τη συνδρομή συμβούλων της μειοψηφίας, ενώ από την παράταξη του κυρίου Μαυρίδη ψήφισαν μόνο έντεκα (11) δημοτικοί σύμβουλοι – σε σύνολο δεκαεννέα (19)- τη σχετική του εισήγηση». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet