Τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη τίμησε ο ΟΚΠΑ Δήμου Πεντέλης
Πολιτισμός

Τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη τίμησε ο ΟΚΠΑ Δήμου Πεντέλης

Τον συνθέτη και ιδρυτή του «Trio Greco», Κώστα Ξενάκη, τίμησε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δήμου Πεντέλης το Σάββατο 1η Απριλίου 2017, στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Η μικτή χορωδία «ΣΥΝ.ΩΔΗ.ΠΟΡΟΙ» του Β΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων παρουσίασε με πολύ μεγάλη επιτυχία ένα μουσικό αφιέρωμα στο ιστορικό μουσικό συγκρότημα «Trio Greco» που άφησε σειρά μεγάλων επιτυχιών, καθώς και στον καταξιωμένο συνθέτη Κώστα Ξενάκη, σπουδαίο μουσικό ενορχηστρωτή και διευθυντή ορχήστρας που χάρισε πλήθος επιτυχιών και θεωρείται μια ξεχωριστή παρουσία στον χώρο της ελληνικής μουσικής με πλούσιο έργο και πολλές διακρίσεις.

Στην επιτυχία της μουσικής μαγευτικής βραδιάς συνέβαλε καθοριστικά η υπεύθυνη της χορωδίας, η μαέστρος Μαργαρίτα Κοκκινάκη.

Μετά το πέρας της συναυλίας, σε σύντομη ομιλία του, ο κ. Κώστας Ξενάκης ευχαρίστησε τον Δήμο Πεντέλης, τα μέλη και τη μαέστρο της χορωδίας «ΣΥΝ.ΩΔΗ.ΠΟΡΟΙ» για την τιμή που του επεφύλαξαν.

Ο συνθέτης τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα, που δόθηκε από τον αντιδήμαρχο Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου.

Η επιβράβευση αυτή στόχευε στην αναγνώριση του σημαντικού έργου του συνθέτη.

Τιμητική πλακέτα δόθηκε και στη μαέστρο της χορωδίας Μαργαρίτα Κοκκινάκη από τον νέο πρόεδρο του ΟΚΠΑ, Νίκο Τόλιο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν: ο αντιδήμαρχος Δημ. Παπακωνσταντίνου, ο δημοτικός σύμβουλος, τ. πρόεδρος του ΟΚΠΑ και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Άγγελος Παλαιοδήμος, ο νέος πρόεδρος του ΟΚΠΑ, Νίκος Τόλιος, η δημοτική σύμβουλος και τ. αντιδήμαρχος, Άντα Μπούσουλα, η υπεύθυνη της Δομής Αιμοδοσίας του Δήμου Πεντέλης, Αγνή Ζώη, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΘ, Βασίλης Λάζος, η νομική σύμβουλος Χρύσα Μπάμπου, η πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτιστικού Μελισσίων και υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων, Γιώτα Τσινού, η υπεύθυνη του Γ΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Πελοποννησίων Πεντέλης, Νίκος Καμπέρης, και πλήθος κόσμου.

Τον κο Κώστα Ξενάκη τίμησαν επίσης, οι καταξιωμένοι τραγουδιστές Γιώτα Γιάννα και Γιάννης Πετρόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet