Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Δεν θα μαζευτούν τα απορρίμματα στο Χαλάνδρι από 20 έως 23 Μαΐου

0
184 Προβολές

Ενόψει των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων, με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις καθώς και των 48ωρων απεργιών που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ από 20-23 Μαΐου, ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει ότι για όσο καιρό διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις, η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν θα γίνεται κανονικά.

Ως εκ τούτου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν την απόθεση απορριμμάτων και την τοποθέτηση αποκλειστικά εντός των κάδων, μόνο των απολύτως αναγκαίων προς αποκομιδή. Ομοίως πρέπει να περιοριστεί η απόθεση κλαδιών και υλικών κήπων.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, αφού σημειώνει ότι «η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, αλλά και της αισθητικής της πόλης είναι καθήκον όλων μας», τονίζει:

«Ο Δήμος Χαλανδρίου εκφράζει τη συμπαράστασή του στο αίτημα των συμβασιούχων για μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που επεκτάθηκαν με τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις το 2015 και 2016, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μπορούν να πληρωθούν από τα ανταποδοτικά έσοδα των δήμων.

»Στηρίζει τα αιτήματα για κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, καθώς και της απαγόρευσης των προσλήψεων στους δήμους ιδιαίτερα στην καθαριότητα και στις κοινωνικές υπηρεσίες.

«Οι δυνάμεις που προσπαθούν να συντηρήσουν το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας, της ομηρίας και των πελατειακών σχέσεων και μεθοδεύουν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων μέσω των απολύσεων και της απαξίωσης του προσωπικού των ΟΤΑ πρέπει να ηττηθούν».

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up