Ο ΣΠΑΠ μετέχει στην προετοιμασία του Δήμου Παλλήνης για την αντιπυρική περίοδο
Αυτοδιοίκηση

Ο ΣΠΑΠ μετέχει στην προετοιμασία του Δήμου Παλλήνης για την αντιπυρική περίοδο

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, υπό τον δήμαρχο Αθανάσιο Ζούτσο, συμμετείχε ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), διά του προέδρου του και γενικού γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμου και στελεχών του.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση από τον δήμαρχο για τα θέματα σχεδιασμού, καθώς και τα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί ή πρόκειται περαιτέρω να ληφθούν από τον Δήμο Παλλήνης, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Εντοπίσθηκαν τα δύσκολα σημεία του Δήμου τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης φύλαξης και προσοχής λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των φορέων της Πολιτικής Προστασίας και έγινε καταγραφή των διαθεσίμων οχημάτων και των μέσων επικοινωνίας μεταξύ των συναρμοδίων φορέων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Παλλήνης και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Αθανάσιος Ζούτσος, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο αντιδήμαρχοι του Δήμου Παλλήνης, Πολιτικής Προστασίας, Αλέκος Πυργιώτης και Πρασίνου, Βασίλειος Δημητριάδης, ο διοικητής του 12ου Π.Σ. Παλλήνης, αντιπύραρχος Κώστας Ιωάννης και ο υποπυραγός Ανδρέας Κλάδης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης, Γρηγόριος Δήμος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παλλήνης, Γιώργος Τέντης, καθώς και εμπλεκόμενοι με την Πολιτική Προστασία, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Παλλήνης.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε εδώ σήμερα για τον συντονισμό και τη διεύρυνση της άριστης συνεργασίας που έχουμε με τον Δήμο Παλλήνης. Ο ΣΠΑΠ θα διαθέσει, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, βυτιοφόρο όχημα, επανδρωμένο με συμβασιούχους εργαζομένους που θα προσλάβει ο Σύνδεσμος, το οποίο θα κινείται σε όλο τον Δήμο Παλλήνης, στα όρια με τον Δήμο Βριλησσίων και στο Πάτημα Χαλανδρίου με στόχο την καλύτερη εποπτεία των δύσκολων σημείων όπου με βάση τον σχεδιασμό μας και τις κατευθύνσεις που μας δίνει το Πυροσβεστικό Σώμα, είναι πιθανόν να παρουσιαστούν έκτακτα περιστατικά.

»Ο Σύνδεσμος στο πλαίσιο του προγράμματος καθαρισμών και αποψιλώσεων σε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους – μέλη του, διενήργησε καθαρισμούς σε σημεία τα οποία υποδείχθηκαν από τον Δήμο Παλλήνης και ειδικότερα στο Κοινοτικό Πάρκο Ανθούσας και στην περιοχή του Πανοράματος Παλλήνης, καθώς και σε άλλες αστικές περιοχές.

»Παράλληλα, ο ΣΠΑΠ επανδρώνει το Πυροφυλάκιο που βρίσκεται στο Πανόραμα της Παλλήνης.

»Είμαι βέβαιος ότι η στενή και επιτυχημένη συνεργασία που έχουμε με τον Δήμο Παλλήνης θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων που ενδεχομένως προκύψουν κατά τους επόμενους μήνες.

»Ο ΣΠΑΠ και φέτος θα βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό. Είμαστε σε ετοιμότητα, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε. Μαζί με τους Δήμους – μέλη μας θα είμαστε σε εγρήγορση ώστε να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η εκδήλωση δυσάρεστων φαινομένων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet