ΗΠΑ: Συνελήφθη ο οδηγός που έριξε αυτοκίνητο πάνω σε διαδηλωτές
Κόσμος

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο οδηγός που έριξε αυτοκίνητο πάνω σε διαδηλωτές

Συνελήφθη στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνιας ένας 20χρονος που φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πλήθος διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 43χρονη και να τραυματιστούν 19 άνθρωποι.

Η αστυνομία έκανε λόγο για συνολικά τρεις νεκρούς και 35 τραυματίες, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί που σκοτώθηκαν από τη συντριβή του αεροσκάφους όπου επέβαιναν κοντά στο Σάρλοτσβιλ. Δεν έχει διευκρινισθεί αν το περιστατικό αυτό συνδέεται με τα βίαια επεισόδια.

«Τρεις θάνατοι σήμερα και πολλοί τραυματίες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνήτης της Βιρτζίνιας, που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, Τέρι Μακόλιφ, επικρίνοντας όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση των ακροδεξιών, που είχε ονομαστεί «Ενώστε τη Δεξιά» (Unite the Right).

Μέλη της αμερικανικής ακροδεξιάς, μεταξύ αυτών της Κου Κλουξ Κλαν και ομάδων νεοναζιστών, είχαν συγκεντρωθεί για να καταγγείλουν τα σχέδια της δημοτικής Αρχής να ξηλώσει από δημοτικό κήπο το άγαλμα ενός στρατηγού της Συνομοσπονδίας που υποστήριζε τη σκλαβιά.

«Έχω ένα μήνυμα σε όλους τους λευκούς ακροδεξιούς και στους Ναζί που ήρθαν στο Σάρλοτσβιλ σήμερα. Το μήνυμά μας είναι σαφές και απλό -να πάτε σπίτια σας! Δεν είστε επιθυμητοί σε αυτή την σπουδαία πολιτεία, ντροπή σας! Παριστάνετε τους πατριώτες, αλλά είστε οτιδήποτε άλλο παρά πατριώτες», τόνισε ο Μακόλιφ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει «καμία θέση» για υποστηρικτές ακροδεξιών απόψεων στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet