«Δεν θα ανεχτούμε καμία συμπεριφορά που δεν συνάδει με τη διαφανή διοίκηση»
Πολιτική

«Δεν θα ανεχτούμε καμία συμπεριφορά που δεν συνάδει με τη διαφανή διοίκηση»

«Δεν θα ανεχτούμε καμία συμπεριφορά που δεν συνάδει με τη χρηστή, έντιμη και διαφανή διοίκηση» τονίζει η δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης απαντώντας σε ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της διοίκησης του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη σημειώνεται ότι «όλοι όσοι και όσες διαθέτουν χρόνο για μικροπολιτική δεν θα επιτραπεί να αποσπάσουν τη δημοτική Αρχή από το έργο της με επίκεντρο τον δημότη».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η δημοτική Αρχή δεν θα ανεχτεί καμία συμπεριφορά που δεν συνάδει με τη χρηστή, έντιμη και διαφανή διοίκηση!

Σε ό,τι αφορά τη δημόσια ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνας Πατούλη με ημερομηνία 31/8/2017 και θέμα: «Σημαντικές ανακοινώσεις από τη Μαρίνα Πατούλη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής Αυγούστου» το Γραφείο Τύπου του Δήμου ενημερώνει ότι:

1. Διαχείριση απορριμάτων και δημιουργία Πράσινου Σημείου στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Συγκεκριμένα:

Η αδειοδότηση και χωροθέτηση των Πράσινων Σημείων στους ΟΤΑ καθορίζεται από νομικό πλαίσιο που θεσπίστηκε πρόσφατα και ορίζει τους όρους εγκατάστασης και λειτουργίας τους, ενώ ταυτόχρονα θωρακίζει και διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών. Ο Δήμος μας έχει προβεί και συνεχίζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες συζητήσεων με όμορους Δήμους με στόχους: α) Μία εποικοδομητική διαδημοτική συνεργασία εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων και β) τη διαφύλαξη και προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ξεκαθαρίζεται, παράλληλα, ότι η απόρριψη από την αρμόδια Επιτροπή του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 της πρότασης ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης (ΟΧΕ) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου, σε συνεργασία με άλλους Δήμους του Βόρειου Τομέα, ουδόλως επηρεάζει τη δημιουργία Πράσινου Σημείου, καθώς δεν έχει προταθεί ανάλογο έργο. Αντίθετα, ο Δήμος μας αναμένει σχετική πρόσκληση από την Περιφέρεια Αττικής για την υποβολή και χρηματοδότηση ανάλογης πρότασης.

2. Για την τοποθέτηση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου στη δημόσια ανακοίνωση – απάντηση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 14/7/2017. Συγκεκριμένα:

Η δημοτική Αρχή δεν ανέχτηκε και δεν θα ανεχτεί καμία συμπεριφορά που δεν συνάδει με τη χρηστή, έντιμη και διαφανή διοίκηση που θέτει στο επίκεντρό της πολιτικής της βούλησης τον πολίτη του Δήμου.

Όλοι όσοι και όσες διαθέτουν χρόνο για μικροπολιτική ή υιοθετούν τη σοφή λαϊκή ρήση «Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται» δεν επιτράπηκε και δεν θα επιτραπεί να αποσπάσουν τη δημοτική Αρχή από το έργο της με επίκεντρο τον δημότη. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης κινείται ανοδικά και έχει καταγράψει ήδη θετικό πρόσημο στον τελευταίο διαθέσιμο ισολογισμό του χρήσεως 2016 ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την αναφορά της ανεξάρτητης δ.σ. για την απουσία του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής Αυγούστου 2017, επισημαίνεται ότι:

Η δημοτική Αρχή και η διοίκηση εργάζονται με συνέπεια για τον Δήμο με σεβασμό στους δημότες εκπληρώνοντας, ταυτόχρονα, πολλαπλά καθήκοντα, όταν αυτό απαιτείται. Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε και από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 30ής Αυγούστου 2017, ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης απουσίαζε λόγω έκτακτης συνάντησής του με παράγοντες της γενικής πολιτικής σκηνής στη χώρα, στο πλαίσιο των επαφών και συναντήσεων που διενεργεί συστηματικά για την προώθηση θεμάτων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet